Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на

...
Република България официално уведоми Съвета на Европа относно обявеното на
Коментари Харесай

България уведоми Съвета на Европа за мерките срещу коронавируса

Република България публично уведоми Съвета на Европа по отношение на оповестеното на 13 март 2020 година изключително състояние, признатия на 23 март 2020 година Закон за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, както и за влезлите на 14 март 2020 година в действие промени в Закона за здравето. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Мерките са подхванати заради зародилата пандемия и свързаната с това безспорна нужда от отбрана на здравето на хората и ограничение на разпространяването на COVID-19, се акцентира във вербалната нота, изпратена от Министерството на външните работи на Република България и готова от експертните екипи на Министерството на правораздаването и на Министерството на външните работи.

Страната ни осведоми, че краткотрайното ограничаване на част от правата на жителите и лицата, пребиваващи на територията на Република България, ще трае само до привършване на интервала на изключително състояние.

Заявена е подготвеност, в случай че в допълнение се откри нужда от дерогация на част от наредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за отбрана на правата на индивида и главните свободи, да бъде известен Генералният секретариат на Съвета на Европa
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР