Република България неизменно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна

...
Република България неизменно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна
Коментари Харесай

МВнР: България неизменно подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Украйна

Република България непроменяемо поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число в нейните териториални води. Това гласи изказване на Българското външно министерство във връзка отправения от Държавната дума на Руската федерация апел за признание на отделилите се райони Луганск и Донецк. Изявлението на нашите дипломати е след получената по този мотив от украинското посолство в София вербална нота.

В позицията на България се споделя:
Република България непроменяемо поддържа в нейните интернационално приети граници, в това число в нейните териториални води; Подкрепя европейската вероятност на Украйна; Не признава и осъжда противозаконното.
Република България осъжда нападателните дейности на Руската федерация, водещи до невиждано ескалиране на военното напрежение в Европа до равнищата от времето на Студената война и приканва за деескалация.

Действия по признание на независимостта на така наречен " Луганска Народна Република " и " Донецка Народна Република " са безусловно неприемливи и са равнозначни на денонсиране на Минските съглашения. Те не способстват за мирното урегулиране на рецесията, в противен случай - ще покачат още повече заплахата от военна ескалация, безапелационни са във ведомството, водено от Теодора Генчовска.

Припомняме, че два административни региона в Донбас, още през 2015 година оповестиха . На извършения в края на 2014 година референдум представители на краткотрайните държавно управление оповестиха, че гласувалите са подкрепили оповестяването на автономия.

До този миг ДНР и ЛНР са приети от отчасти приетата Южна Осетия, както и от страни от третия свят.

През последните години поданици на самопровъзгласилите се републики, а през ноември предходната година президентът Путин се разпореди да бъде улеснен достъпът до съветския пазар на създадените там артикули.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР