Република Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но

...
Република Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но
Коментари Харесай

Радев: Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но и на ЕС

Република Азербайджан е стратегически сътрудник освен на България, само че и на Европейския съюз. Това съобщи президентът на България, който взе участие в провеждащата се в София гала за сключване на меморандум по взаимната самодейност Solidarity Ring (STRING), предвиждаща повишение на сигурността на доставките на природен газ за Европейския съюз и района на Централна и Югоизточна Европа.

„ Подписаният през днешния ден меморандум затвърждава по един сполучлив метод нашето партньорство и ще докара до откриването на нови благоприятни условия ”, уточни Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

Под документа на гала в София през днешния ден подписите си поставиха българският длъжностен министър на енергетиката Росен Христов, министърът на енергетиката на Румъния Върджил-Даниел Попеску, министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, министърът на стопанската система на Словашката република Карел Хирман и министърът на енергетиката на Република Азербайджан Парвиз Шахбазов. На церемонията участва още президентът на Азербайджан Илхам Алиев, който е на посещаване в България. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР