Репресиите срещу партия Възраждане продължават година, алармира лидерът на партията

...
Репресиите срещу партия Възраждане продължават година, алармира лидерът на партията
Коментари Харесай

От Възраждане“ сезирали ЕК заради атаки към партията

Репресиите против партия " Възраждане " не престават година , сигнализира водачът на партията Костадин Костадинов на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция през днешния ден.

Той стартира да изброява офанзивите против партията в пореден ред, като стартира от първото дело, което е почнало поради рецензиите му към ограниченията против епидемията от ковид.
 Прокуратурата желае да се заличи регистрацията на партия
Прокуратурата желае да се заличи регистрацията на партия " Възраждане "

Заради нарушавания при регистрацията й през 2014 година

" По него към момента няма импортиран обвинителен акт и не е известно дали ща има, само че делото е на разположение ", сподели Костадинов.

Той уточни и делото, почнало в Апелативна прокуратура във Варна, която се е самосезирала за харченето на дотацията на партията , както и че на 17 януари след митинг на членове на " Възраждане " на 15 януари са почнали да валят призовки за разпити на протестиращите - още веднъж по какъв начин се харчат парите от дотацията.
 Цивилни служители на реда задърхажа водача на
Цивилни служители на реда задърхажа водача на " Възраждане " Костадин Костадинов

Той е арестуван пред Министерски съвет по време на свое видео послание към жителите

Вчера самият Костадин Костадинов бил привикан на разпит в Костинброд по тъжба на кмета на града. Отделно и членове на партията получили призовки за присъединяване си в митингите от лятото предходната година, разпитите ще са на следващия ден.

" Почти няма човек от висшите управителни органи на " Възраждане ", който да не е най-малко един път в полицията ", жалва се водачът на партията.
 Имаме право на гражданска позиция, утвърждават от Политическа партия
Имаме право на гражданска позиция, утвърждават от Политическа партия " Възраждане "

Право на отговор на обвиняването за посягане върху офиса на ГЕРБ в Стара Загора

Той добави и настояването на прокуратурата за изтриване на партията, когато също са привиквани членове на партията. В момента в партията течала и данъчна проверка и били привиквани всички, които през 2017-2019 година или са получавали пари от Костадинов, или той от тях.

По думите му - има три цели в акцията против партията - да се сплашат членовете, да се разколебае и да сътвори съмнение измежду гласоподавателите.

Ивайло Антов, зам.-председател на " Възраждане " уточни, че поради офанзивите на властта към партията те са подали тъжби до комисаря по европейските човешки права, както и до самата Европейска комисия.

Атаките против партията, съгласно водача на партията Костадин Костадинов , идват от така наречен " Патриоти ", които били на ръба да влязат в идващия парламент. Той е безапелационен, че партията няма да се откаже да се яви на изборите и търси посланичество в Народното събрание, като вид било даже партията да се яви на избори с " висяща регистрация " поради делата към нея.
 Радев се кандидатира за втори мандат Обновена
Радев се кандидатира за втори мандат

Това заяви той по време на годишния си доклад

Относно това дали " Възраждане " поддържа президента Румен Радев за втори мандат - " забавна вест, само че следва да се разиска от управлението на партията дали ще поддържа кандидатурата на Радев или ще има лична кандидатура ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР