Репресии няма, има нормални полицейски действия“, обяви по повод ареста

...
Репресии няма, има нормални полицейски действия“, обяви по повод ареста
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма политически репресии

„ Репресии няма, има естествени полицейски дейности “, разгласи във връзка ареста на Бойко Борисов и други лица, свързани с ГЕРБ, вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

„ Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е, когато оковеш човек и 5 часа го държиш с белезници на площада, с цел да го гледат всички и да го снимат всички. Снощи имаше ли такива фрагменти? Нямаше… Защото полицията си прави работата по закон “, сподели той.

„ Изглежда, че най-сетне се работи по сигнала на господин Божков и отчета на Агенцията за държавна финансова ревизия от предишното лято. Агенцията откри, че има нанесена вреда по бюджета в размер на 556 млн. лева поради бездействието на Комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов “, сподели Василев.

През юли предходната година бе оповестен отчет на АДФИ, съгласно който Държавната комисия по
хазарта ощетила бюджета с 556 872 283 лева поради занижени такси, събирани от операторите „ Ню Геймс “ АД, „ Национална лотария “ АД, „ Еврофутбол “ ООД и „ Евробет “ ООД.

„ Законът е спазен. Има наложена 24-часова мярка, тя е наложена по естествения ред, няма полицейско безчинство при арестите, няма изтекли фрагменти от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по какъв начин всякакви хора се унижават и арестуват “, сподели министърът.

Василев отхвърли с ареста на някогашния министър председател да се вършат опити за прикриване на други тематики, които са на дневен ред за страната. В отговор на журналистически въпрос от коридорите на Народното събрание с догатки, че се измества фокусът от тематиката за изпращане на оръжия на Украйна той изясни, че във финансовото министерство не е постъпвало искане за това.

„ Държавата не може да даде един гвоздей без автограф на Министерството на финансите “, сподели той и посочи, че в ръководеното от него ведомство не е имало искане за изпращане на оръжия „ под никаква форма “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР