Репортерката на Словашката държавна телевизия Барбора Зячикова е преживяла сериозен

...
Репортерката на Словашката държавна телевизия Барбора Зячикова е преживяла сериозен
Коментари Харесай

Удар с хокейна шайба прати в болницата словашка журналистка

Репортерката на Словашката държавна телевизия Барбора Зячикова е претърпяла сериозен случай на хокеен мач преди няколко дни и лекарите се борят да спасят зрението й с дясното око. 30-годишната Зячикова е била ударена от летящата с висока скорост шайба по време на дуела от локалното състезание сред Банска Бистрица и Попрад. Тя е стояла в зона без предпазен плексиглас и не е могла да се защищити.

“Водех си бележки и не следях деликатно какво се случва във всеки един миг. Видях шайбата, когато към този момент беше на сантиметри от лицето ми. Нямах време да отвръщам, макар че се пробвах да се наведа и да сложа ръце на лицето си. След първичния потрес усетих тъпа болежка. Сега към този момент се усещам по-добре”, показа Зячикова.

Последиците от удара са съществени - разтърсване, счупена кост, синини, подуто око и огромна рана, зашита с няколко шева в болничното заведение, където публицистиката е била откарана незабавно след неприятната преживелица. Тя към този момент е претърпяла интервенция и лекарите вършат всичко допустимо да запазят функционалността на пострдалото око. На по-късен стадий Зачикова ще прибегне до услугите на пластичната хирургия, с цел да бъдат заличени следите от огромното скъсване.

“Важното е, че съм жива. Благодаря от сърце на всички за окуражителните думи и поддръжката. Предстои ми интервенция и след нея ще се върна по-силна”, показа смелата журналистка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР