Репортери без граници създаде инструмент, с който да се следи

...
Репортери без граници създаде инструмент, с който да се следи
Коментари Харесай

Tracker 19: Интерактивна карта показва има ли свобода на словото по света

”Репортери без граници ” сътвори инструмент, с който да се следи свободата на пресата по време на пандемията от COVID-19. Целта е да се реализира мониторинг и да се ревизира по какъв начин въздейства епидемията върху свободното слово и да предложи способи, посредством които да се отбрани изконното право на информация.
" Tracker 19 " е името на инструментът, който влиза в борбата с репресиите и дезинформацията по време на епидемията. Името му не е обвързвано единствено с наимименуванието на заболяването, породена от новия ковид, а и с член 19 от Всеобща декларация за правата на индивида.

Той гласи:

" Всеки човек има право на независимост на разбиране и на изразява-нето му; тази независимост включва правото гладко да се придържа към своите убеждения, както и правото да търси, да получава и да популяризира информация и хрумвания посредством всички средства и без оглед на държавните граници ".

" Не стопираме да повтаряме, че без публицистика човечеството няма да може да се изправи пред световните провокации като клризата с климата, дискриминирането, корупцията ", изясняват от " Репортери без граници ".

Tracker 19 дава достъп до интерактивна карта, която демонстрира обстановката със свободата на словото в света.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР