Репортерът на годината на bTV Новините за 2019 Нели Тодорова

...
Репортерът на годината на bTV Новините за 2019 Нели Тодорова
Коментари Харесай

Нели Тодорова за #ЖурналистиВкъщи: Журналистът трябва да изисква, да пита, но и да пази достойнството си

Репортерът на годината на bTV Новините за 2019 Нели Тодорова отговори на въпросите на близо 40 възпитаници от Природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Гюзелев “ в град Габрово по отношение на публицистиката, публичните процеси, медийната просветеност и свободата на словото.
Снимка: btvnovinite.bg
Срещата им се организира напълно онлайн и е част от обичайна самодейност за медийна просветеност „ Журналисти в учебно заведение “ към Фонд „ Валя Крушкина “, която тази година е с нов формат – #ЖурналистиВкъщи.

След 20-годишен професионален опит в областта на медиите, редица награди и безчет репортажи най-вече от сферата на финансите и стопанската система, Нели Тодорова показа, че най-важното за един публицист е да изисква и да пита, само че и да пази достолепието и себеуважението си. Тя даде образец с неотдавна нашумелия проблем с премиера, който назова публицистите мисирки и дефинира това наименуване като неприемливо.
Снимка: btvnovinite.bg
В отговор на въпрос за качествата ѝ като практикуващ специалността, тя посочи, че мощната ѝ страна е, че няма терзания да упорства да получи дадена информация и че е задоволително пробивна, с цел да си вземе това, което желае.

Нели удостовери пред учениците, че всеки, практикуващ специалността публицист, непринудено се съгласява персоналният му живот да бъде мощно стеснен: „ Никога не можеш да бъдеш сигурен, че ще успееш да отидеш на авансово уговорена среща “, поради динамичността на осведомителния поток и измененията, които настъпват в публичния живот всеки ден и всеки час.

Накрая учениците чуха и историята, в която за пръв и финален път Нели Тодорова се е чувствала неподготвена – готвила се е дълго за изявление с артиста Антонио Бандерас, само че след това е била мощно сюрпризирана, че би трябвало се оправи с предизвикването да зададе въпроси на Морган Фрийман.

Досега в срещите от самодейността #ЖурналистиВкъщи се включиха публицистите Марин Николов и Мария Савкова, Глория Николова, Росен Цветков и Мария Ванкова.
#ЖурналистиВкъщи: Марин Николов и Мария Савкова разговаряха онлайн с възпитаници от Ловеч Журналистите на bTV влизат в домовете на възпитаници от цяла България
Инициативата „ Журналисти в учебно заведение “ се организира за седми следващ път. Тя има за цел да увеличи медийната просветеност на младежите, да подтиква сформирането на гражданска позиция и да способства за кариерния им избор. „ Журналисти в учебно заведение “ е част от Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “. bTV е сътрудник през цялото време на самодейността, в която през годините са взели присъединяване близо 20 000 възпитаници от над 45 градове и села в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР