Репортерът и водещ на bTV Петър Бакърджиев бе отличен с

...
Репортерът и водещ на bTV Петър Бакърджиев бе отличен с
Коментари Харесай

Петър Бакърджиев спечели най-престижната награда за спортна журналистика

Репортерът и водещ на bTV Петър Бакърджиев бе отличен с най-престижната премия за спортна публицистика в България. Призът " Братя Ексерови " носи името на две от най-емблематичните имена в специалността през ХХ век Митьо (1933-1981 г.) и Никола (1942-1999 г.) Ексерови.

Статуетката " Златна брадва " се присъжда за 16-а поредна година за принос в развиването на спортната публицистика, обилни креативен достижения и опазване на българския език.

" За мен тази премия е последователност. В тази специалност приемствеността е значима. Първото влизане е мощно, само че смисълът идва в следствие. Учил съм се от всички хора, които са били нейни носители от 2002 година насам. За да вървим в този момент и да се случват някакви неща, някой нещо е правил преди този момент. Много е значимо някой да ти даде смислена и значима основа. Тази премия е за всички, които работят в тази специалност и за хората, които са създавали нещо, с цел да могат нещата да се случват ", бяха първите думи на отличения Бакърджиев след церемонията.

Снимка: Lap.bg

" Повечето хора, които практикуваме тази част от публицистиката, първо обичаме спорта, а след това публицистиката и от двете сме създали един микс. Спортът учи на дисциплинираност, на почтеност, на темперамент, на доверие. Ако съумявам да предам тези неща в работата си, ще има смисъл ", добави той.

Снимка: Lap.bg

Отличието съставлява пластика, дело на статуя Александър Пройнов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР