Репортерът и водещ на bTV Новините Иван Георгиев е един

...
Репортерът и водещ на bTV Новините Иван Георгиев е един
Коментари Харесай

Иван Георгиев обучава бъдещи журналисти заедно с лектори от цял свят

Репортерът и водещ на bTV Новините Иван Георгиев е един от специфичните лектори в първия ден от летния обучителен лагер за публицисти, който се организира сега в Американския университет в България.

Участници в лагера са 20 възпитаници от 13 града в цялата страна, които са определени измежду създателите на платформата за ученическа публицистика sCOOL Media, на която bTV е сътрудник.
Снимка: btvnovinite.bg
Лекцията на Иван Георгиев беше на тематика „ Журналистиката в социална изгода “. Той показа по какъв начин преди години е бил изправен пред избора дали да остане в чужбина, където е имал опция да построи добра кариера, или да се завърне в България и да се занимава с публицистика. Избрал е второто и през днешния ден работи за редакцията с най-високо доверие в България – тази на bTV Новините.

Георгиев се спря на очернящите оскърбителен акции против български публицисти и медии и уточни, че търсеният резултат от сходни офанзиви е подкопаването на доверието в медиите, като цяло и отслабването на тяхната власт, тъй че да не бъдат действителен коректив.
Снимка: btvnovinite.bg
Сред лекторите на форума са още Марко Зорич – основен редактор на новините на BBC Global News за YouTube, Робин Бринкуърт – програмен шеф на платформата Student View, Англия, Саймън Адлер – продуцент на една от най-популярните подкаст стратегии в Америка – Radiolab и други.

Американският дипломат в България Ерик Рубин, и.д. президент на Американския университет в България Дейвид Евънс, както и изпълнителният шеф на „ Фулбрайт “ Анджела Родел дадоха начало на лагера, който Американското посолство и „ Фулбрайт “ провеждат взаимно с Асоциацията на европейските публицисти – България и Фондация „ Америка за България”.

В края на лагера, бъдещите публицисти ще имат опция да посетят едно от най-високотехнологичните студиа в цяла Европа. В нюзрума на bTV Новините те ще видят проява на система за добавена действителност от последно потомство в ефир, както и други способи, които оказват помощ на публицистите на bTV да приближават феновете до събитията от деня.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР