Репортажът от събитието е описан единствено от прокремълската агенция ТАСС.

...
Репортажът от събитието е описан единствено от прокремълската агенция ТАСС.
Коментари Харесай

Полудя ли Путин, питат се мюсюлмани: Отиде в Дагестан да оправя туризма и да целува деца. Двойник ли пуснаха?

Репортажът от събитието е разказан само от прокремълската организация ТАСС. Видеото пък е снимано от кремълския оператор Павел Зарубин, написа agents.media.

„ При фонтана го заобиколиха стотици жители, които радостно приветстваха президента “, разказва случката организация ТАСС. (Кадрите с Путин измежду народа и с деца мистериозно изчезнали минути откакто били качени в уеб страницата на Кремъл.)

 

Излизането измежду тълпата и целуването на деца са обичаните трикове на Владимир Путин, които той употребява интензивно преди пандемията от ковид.

 

За финален път президентът сподели обвързаност към децата през 2019 година, когато целуваше малчугани по време на посещаване в Монголия.Най-известният случай е от 2006 година, когато Путин подвигна тениската на инцидентно момченце пред Кремъл и го целуна по корема. Неадекватната демонстрация на Путин провокира скандал, който бе туширан от Кремъл с обяснението, че президентът доста обича децата…

 

А " спонтанни " срещи с народа е имал от дълго време - през март 2020 година в Иваново.

Тогава стартира пандемията и президентът към този момент не си разреши сходно нещо. Редките опити за връзка с популацията на страната бяха лимитирани до махане с ръка от разстояние десетки метри (както беше в Калининград през 2022 г.). Наскоро участници в персонални срещи с президента прекараха най-малко седмица в изолираност.

По-специално военните блогъри бяха под карантина преди срещата с президента на 13 юни.За това приказва военният пълководец на ВГТРК Александър Сладков в ефира на " Россия 1 ".

 

Путин не съблюдава отдалеченост на селфито с Рамзан Кадиров, което ръководителят на Чечения разгласява по-рано в сряда, с цел да показва поддръжката си за президента.

В някои медии се появиха подозрения, че двойник на Путин е бил през вчерашния ден в Дагестан. Идеята е да се покаже, че президентът продължава да съблюдава своята стратегия и протестът на Евгени Пригожин и ЧВК „ Вагнер “ не са нарушили графикът му. Посочени бяха лица от екипа на администрацията, които се виждат на видеото със „ спонтанната среща “ на Путин с " щастливи " хора и целуването на деца. Освен това няма никакво разумно пояснение, какво постанова самият президент да взе участие в маловажна среща, обвързвана с туризма в Северен Кавказ. Той не пропусна да упрекна Съединени американски щати и „ груповият Запад “, че лимитират туристи да пътуват в този регион…

Ето какво написа във връзка странното посещаване на Путин в Дагестан изданието „ Гласът на Исляма “ (golosislama.com).

„ Голямо отчаяние на адептите беше днешното посещаване на Путин в Дагестан - на среща... за развиването на туризма.

 

Те водят война, от която, както самите те споделят, зависи ориста на страната им, напълно неотдавна имаше протест, който сложи тази страна на ръба на разпадането и вместо да посети фронта (както Зеленски от време на време го прави), или най-малко тилови военни елементи или военни предприятия, идва да разисква туризма. Но там, където всичко към този момент е ясно даже на самите руснаци, безпроблемният " мохамеданин " ще му пристигна на помощ. Така другарят Курбанов побърза да ни осведоми, че Путин е посетил Дагестан послучай 1380-ата годишнина от приемането на исляма в Дагестан, което по негово предложение беше показано от сътрудниците му в цеха, като че ли Путин на празника Ид ал Адха реши да посети " портите на исляма в Русия ", с цел да подчертае нейното значение. Но това, несъмнено, е жалка неистина. Ако главната цел на Путин беше да подчертае смисъла на исляма за Русия на един от двата празника, визитата му в Дагестан щеше да стартира с посещаване на празнична молитва. Кремъл обаче подчертава, че е тук поради туризма в района. Пълна нелепост.

 

Всъщност целите на Русия и Путин в Дагестан са напълно явни и ясно забележими от цялата им политика през последните години – това е насаждането на „ съветизация “ и културно-идеологическата русификация на Дагестан “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР