Репичките са зеленчук, който всеки добре познава. Цяла пролет те

...
Репичките са зеленчук, който всеки добре познава. Цяла пролет те
Коментари Харесай

ТАЙНИТЕ на репичките, за които никой не беше чувал

Репичките са зарзават, който всеки добре познава. Цяла пролет те красят салатата ни и й придават превъзходна прохлада. Хрупкави, вкусни и апетитни, наслаждение е да ги похапваме. Те обаче си имат свои секрети, за които малко хора знаят.
Днес ще ги разкрием пред вас и сме сигурни, че от този миг нататък още повече ще ги обикнете и ще ги превърнете в наложителна съставна част на вашата салата.
Ето какви са тайните на репичките:
Антибактериални свойства
Сигурно не знаете, само че тези дребни алено – розови зеленчуци имат антибактериални свойства. Богати са на ензими, витамин C, калий, фосфор, фолиева киселина и други. Съдържат антиоксиданти и не малко фибри.
Подобряват храносмилателната система
Едва ли сте подозирали, само че репичките са положителни и в това. В тях се съдържат етерично масло и фибри, които работят удобно на мързеливия корем. Посредством това се смятат за една от храните, способни да подобрят функционалностите на храносмилателната система.

Край на целулита
Дамите постоянно се оплакват от неприятния целулит, който в множеството случаи се дължи на неприятни хранителни привички, банкет на малко количество вода и неналичието на спортни интензивности.
Ако похапвате постоянно репички, вие ще спомогнете за контролиране на водния баланс в тялото. Организмът ви ще е пресен и няма да усещате издутост и тежест. Не пропускайте да ги добавяте към салата си или да ги похапвате цели.
С тях се отслабва елементарно
 Салата от карфиол с репички Салата от карфиол с репички
Необходими артикули: 800 г карфиол 2 връзки репички ½ връзка магданоз 3 с.л. олио 2 ч.л. лимонен сок сол Начин на приготв...
Разговаряйки с диетолог или експерт по храненето, ще се убедите в това, че дребните червеникаво – розови репички могат да допринесат за по-лесното събаряне на килограми. Консумирайки ги, вие намалявате калорийния банкет и по този метод отслабвате.

Чудесно средство за сензитивна кожа
Заради антибактериалните си свойства, те се оправят безпроблемно с пострадвания, зачервявания по кожата или други сходни проблеми.
Никога не ги подлагайте на термична обработка. Задължително е да ги консумирате пресни, тъй че да съумеете да извлечете най-много изгодите от тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР