Репичките са идеалната добавка за всяка салата, а освен това

...
Репичките са идеалната добавка за всяка салата, а освен това
Коментари Харесай

За имунитет през зимата яжте репички и фурми

Репичките са идеалната добавка за всяка салата, а също така ще ви създадат по-устойчиви към болесттите през зимата. Те са богати на витамин С, а също така яркият цвят на репичките ни оказва помощ да се борим с неприятното въодушевление.

Витамин С, Е и К се съдържат в огромно количество в граха. Калориите са напълно малко и може да го използваме освен в салати, а като гарнитура към всяко месно или рибно ядене.

Грахът е богат на желязо, фосфор и калий, оказва помощ за изхвърлянето на течности и с помощта на високото наличие на целулоза бързо засища.

 Фурми

Тиквичките са прелестно средство за поддържане на свежа кожа. В 200 г печени или сварени тиквички се съдържа дневната доза на витамин С и К, както и фотонутриенти, които оказват помощ за избавянето на тялото ни от отрови.

Зеленчукът е съвършен за диета – в 100 г тиквички се съдържат едвам 20 калории.

Кестените към момента могат да се намерят по сергии и магазини. Те съдържат доста белтъчини и мастни киселини, които оказват помощ за положителната работа на мозъка и сърдечно-съдовата система.

Ако постоянно похапвате сварени или печени кестени, ще мислите по-бързо и нервната ви система ще се стабилизира.

Червените портокали са същинска съкровищница на витамин С. Те не се разграничават изключително от оранжевите портокали, само че е потвърдено, че те основават по-приятно чувство поради цвета си. Използвайте ги за изненадваща гарнитура към месо или риба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР