Рентгенът не винаги успява да хване пневмониите на пациентите с

...
Рентгенът не винаги успява да хване пневмониите на пациентите с
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев разкри най-голямата грешка, свързана коронавируса

Рентгенът не постоянно съумява да хване пневмониите на пациентите с ковид. Това разкри пред Нова телевизия кардиохирурът проф. Генчо Начев.

"Доказва се, че пациенти със сърдечно съдови болести са по-податливи и по-тежко протича. Затова един от препоръките, който СЗИ дава, когато един пациент идва със подозрение за ковид наложително би трябвало да се изследва сърдечно съдовата система.

Основното е скенерът, това е особеното при останалите инфекции, че тъй като рентгенът не е миродавен.

Доказано е, че сърцето се поврежда след прекаран ковид.

Един път и от самия вирус, веднъж и от това, че белият дроб страда.

Не знам дали COVID-19 е по-фатален, в сравнение с другите вируси за сърцето, само че това е релативно нов вирус.

Мисля, че хората не би трябвало да се тормозят толкоз, тъй като всеки грип може да окаже въздействие и да повреди сърцето.

Хората с хронични болести трабва да имат контакт с лекарите си, когато имат смяна в симптоматиката и да се съветват ", добави кардиохирургът Генчо Начев.

Той разкри и по какъв начин се действа, когато дойде пациент в тежко положение.

"Когато постъпва, той идва със симптоматика на неотложност. Всеки в този момент се третира като евентуален притежател на ковид. Пази личния състав, всички на първа линия са със специфични защитни дрехи.

Сега има и нови условия за работата с пациента. Другото е, че такива пациенти, които са незабавни, би трябвало да се третират в ангиографски лаборатории или в зали, които са със характерни вентилационни уредби. Това би трябвало да се направи на всички места, където се работи.

Имаме ангиографски кабинет с кулоар, който има подготвеност да бъде затворен и карантиниран, в случай че се окаже, че болният е с ковид. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР