Реномираното медицинско издание „Лансет“ оттегли проучването, според което хидроксихлорохинът увеличава

...
Реномираното медицинско издание „Лансет“ оттегли проучването, според което хидроксихлорохинът увеличава
Коментари Харесай

Обрат: Оттеглиха проучването, че хидроксихлорохинът е опасен

Реномираното здравно издание „ Лансет “ отдръпна изследването, съгласно което хидроксихлорохинът усилва риска от гибел при болните от COVID-19, написа Би Би Си. Причината – трима от създателите му оповестиха, че не могат да подсигуряват за неговата правота, откакто „ Сърджисфиър “ – здравната компания, предоставила данните – не разрешава самостоятелна инспекция.

Проучването беше оповестено напълно скоро и докара до нова наредба от СЗО за прекъсване на всички клинични тествания на медикамента.
СЗО забрани тестванията с хидроксихлорохин Проучване е посочило, че медикаментът може да аргументи сърдечни проблеми и да усили рисковете за здравето
Данните

Проучването включва данните за 96 хиляди пациента с ковид от 671 международни лечебни заведения. Почти 15 000 от тях получили хидроксихлорохин като независима част от лекуването или в композиция с антибиотик.

Според текста няма данни за позитивното му въздействие върху пациентите, а в противен случай – лекарството усилва риска от неточен сърдечен темп и гибел.

Мандеп Мехра, професор от Харвард оглавил проучването, съобщи, че екипът се е опитал неведнъж да уреди самостоятелна инспекция на данните, предоставени от „ Сърджисфиър “, само че компания отказали да спомагат.

Помага ли хидроксихлорокинът?

Медицинската общественост се въздържа от потреблението на този медикамент за лекуване на ковид.

Хидроксихлорохинът се употребява за лекуване на малария и заболявания като лупус и артрит, само че досега няма нито едно изследване, което да го предлага за лекуване на COVID-19.

От СЗО към този момент оповестиха, че още веднъж ще продължат проучванията на медикамента.
Хидроксихлорохинът продължава да се ползва у нас при лекуване на COVID-19 Медици обясниха, че изследванията на препарата не престават в редица страни макар предизвестието от СЗО
Лекарството към този момент се търси всеобщо по целия свят, откакто американският президент Доналд Тръмп съобщи, че то в действителност лекува ковид и самият той го пие превантивно.

У нас с хидроксихлорохин се лекуват единствено пациенти в болнични условия и медикаментът не е позволен за всеобща приложимост вкъщи.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 627 42 159 1 390 Света 6 704 721 12 035 393 257 3 252 933 Заразени* Нови Починали България 2 627 42 159 Света 6 704 721 12 035 393 257
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР