Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад

...
Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад
Коментари Харесай

Рени: Няма да простя на бившия, той ме измами - slava.bg

Рени Гайтанджиева е една от първите звезди в попфолка. Зад гърба си има сполучлива кариера както у нас, по този начин и в Сърбия. Издава четири албума на сръбски, продуцирани от Лепа Брена. За няколко години изчезна от музикалната сцена, тъй като живееше в Израел с някогашния си брачен партньор. Рени се върна у нас, където сега сама отглежда двете си деца и дава нов старт на кариерата си.

- Рени, преди дни пуснахте провокативен статус в обществената мрежа във връзка това, че сте първата попфолк певица, стъпила на огромната сцена в "Арена Армеец ". Какво ви накара да напомните за това? Някой ви обиди или ядоса?
- Бях предизвикана от подмолни мнения по мой адрес. Хората обичат да приказват, в множеството случаи некадърно, с едничката концепция да принизяват или омаловажават. Това няма по какъв начин да се случи! Няма по какъв начин да изтриеш креативния път на някой или да накараш хората да не помнят. Излишно е да изреждам своите триумфи на лица, за чието битие никой не знае, или на такива, които няма да стъпят на по-високо от дискотечната "сцена ". Има една доста хубава сентенция, че не е значимо какво приказват зад тила ти, а когато се обърнеш, всички да мълчат.

- С какво се промени попфолк музиката през годините? Усещате ли напрежение сред наложилите се певици като вас и по-младите изпълнителки?
- Към днешна дата попфолк музика съвсем няма. Наложи се жанр, който е една тотална комбинация от жанрове и чието име не знам по какъв начин да назова, без значение че се класифицира като по този начин наречената "чалга ". В най-силните години на тази музика се поднасяха мелодични песни с многообразие от тематични текстове. Днес нещата са с краката нагоре - еднотипни мелодии, скандална визия, пеене на плейбек, а главното поле за изява са клубовете и нощните заведения. За напрежение с по-младите си колежки не мога да приказвам, тъй като действително аз нямам необикновен контакт с тях.

- Какво смятате за попфолк премиите, които се раздават годишно? Те ли са мерило за триумф?
- Музикалните компании стопираха да раздават статуетки, тъй като по неразбираеми за мен аргументи те водеха до спорове. Раздаваха се цялостен куп непотребни утешителни награди. Покрай тази битка за статуетки нещата дотолкоз ескалираха, че през днешния ден към този момент няма такива, а известно списание, което преди време обединяваше всички компании на сцената си, беше затрито за няколко дни.

- Вие имате сполучлива кариера и в прилежаща Сърбия. Чувствате ли се по-оценена там?
- Макар че сърбите са огромни шовинисти, те ме одобриха, усетиха силата на моята музика и ме смятат за техен реализатор. Имам чести визити там по разнообразни мотиви и на всички места ме стопират за подписи и фотоси. Голяма част от почитателите ми в обществените мрежи са също от сръбската общественост. Но по този начин или другояче, аз съм българка и оценявам както сръбската аудитория, по този начин и българската. Щастлива съм, че имах шанса и шанса да създавам за няколко страни и да оставя името си в историята на музиката.

- Сама признахте неотдавна, че не сте в положителни връзки с някогашния си брачен партньор. Двамата преживяхте доста и вие бяхте засегната. Вътрешно, в себе си, простихте ли му?
- Държа да отбележа, че не съм отмъстителен човек. Смятам, че съм обичала и че съм била обичана до даден миг. В последна сметка имам две деца от този човек и те са направени с обич. Не мога да кажа дали съм му дала прошка или не, само че сигурно не мога да му простя, че децата ни страдат поради неговото държание, защото няма обикновена връзка посред ни. Моите синове с нищо не са отговорни и той няма право да заобикаля своята морална и бащинска отговорност към тях. Опитите ми да споделяме в името на децата са повече от несполучливи. По този метод той евентуално мисли, че санкционира мен, само че де факто вреди единствено и само на тях. Няма по какъв начин да му простя това!

- В момента имате ли човек до себе си? Търсите ли любовта, или чакате тя да ви откри?
- След горчивия опит с някогашния ми брачен партньор станах много потайна във връзките си. Имах човек до себе си до неотдавна, само че по една или друга причина пътищата ни се разделиха. Към днешна дата като че ли желая любовта да ме откри, а не аз да я диря. И в случай че това се случи, надали ще бъде афиширана връзка. Така че, да, подготвена съм за любовта, очаквам я и мощно се надявам още веднъж да кацне на рамото ми, с цел да ме понесе високо.

- Кое е най-важното, което би трябвало да научат синовете ви, с цел да пораснат почтени мъже?
- Достойните мъже през днешния ден са на изгубване, само че аз се старая да засявам в тях боеприпас от добродетели, с цел да изградя такива. Говоря си постоянно с Борис и Аспарух, че те би трябвало да бъдат милосърдни и положителни, да бъдат мощни в сложните моменти и да ценят фамилията и приятелите си. Малко прочут факт е, че постоянно вземам присъединяване в благотворителни мероприятия, а децата ми са мои съидейници.

- Трудно ли е сама да отглеждате децата си?
- Определено е много мъчно да бъдеш по едно и също време и майка, и татко. Естествено, неналичието на единия или другия родител няма по какъв начин да бъде обезщетена. Техният татко съвсем липсва при развъждането им както физически, по този начин и морално. Срещите им минават небрежно, в границите на един обяд или вечеря. Аз съм основателят на всички техни екскурзии и занимания, аз поставям ежедневните грижи за тях. Старая се да давам не 100, а 1000% от себе си, с цел да знам, че те се усещат добре, тъй като, когато те са добре, и аз съм добре.

- Бяхте част от известно риалити предаване в Сърбия - "Сватовница "? Ще ви забележим ли и в някой наш формат?
- Бях извънредно сюрпризирана и щастлива от обстоятелството, че бях поканена да взема присъединяване в няколко продукции. Всъщност всичко потегли от присъединяване ми в сръбските новогодишни стратегии, където пея всяка година. Първоначално бях специфичен посетител в риалити предаването Parovi ( "Двойки "), което е аналог на "Биг брат ". Веднага след излъчването му продуцентите от настоящото телевизионно шоу Provodadzija ( "Сватовница ") ме поканиха, с цел да съм главен посетител по случай сръбската Коледа. Оказа се, че това е бил най-гледаният епизод в историята на риалитито. А във връзка появяването ми в български формат, не знам. За момента нямам оферти, само че би ми било забавно да взема присъединяване в "Като две капки вода " да вземем за пример.

- Подготвяте ли нещо ново в музикален проект?
- Подготвям ударен попфолк шлагер сега. Това ще бъде забавна колаборация с мой сътрудник. Отделно приготвям и 3 части в едно по-ново занятие за мен. Тази година съм си дала обещание да бъда по-продуктивна, тъй като моята аудитория го заслужава.

- Чувствителен човек ли сте? Какво ви разплаква най-често?
- О, да! Чувствителна съм по всички въпроси, свързани с децата и пенсионерите. Това са най-уязвимите хора. Болно ми е, когато виждам безумията, които се случват в България във връзка обществената ни система. Такъв абсурд няма на никое място по земното кълбо! Работиш цялостен живот, плащаш налози и най-после получаваш толкоз, едвам не умреш от апетит.

- Има ли нещо, за което съжалявате и което бихте трансформирали, в случай че можехте да се върнете обратно?
- Единственото нещо, което бих трансформирала в своя живот, в случай че можех, би бил моментът, в който се съгласих с концепцията на някогашния ми брачен партньор да отпътува с децата ни за Израел. Той по този начин и в никакъв случай не пристигна, с цел да живее с нас. Остана в България, а ние трябваше да извървим целия път на акомодация в непозната страна, без да знаем език или да имаме опора до себе си. Това е главната причина да се разбие раят, който бяхме сътворили. Замразих кариерата си в името на фамилията, а се оказа, че бях подведена и излъгана.

Източник: Hot Arena
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР