Ренета Томова, която почина в сливенската болница след раждане е

...
Ренета Томова, която почина в сливенската болница след раждане е
Коментари Харесай

Д-р Юлия Дянкова: Починалата родилка е имала две придружаващи заболявания

Ренета Томова, която умря в сливенската болница след раждане е имала две съпътстващи болести. Това съобщи доктор Юлия Дянкова, шеф на отделението по реанимация във въпросната болница. По думите ѝ не са открити пострадвания по дамата. Ренета Томова е постъпила в реанимация с тежка дихателна непълнота в доста тежко положение. По-рано е изработен скенер поради подозрение за белодробна емболия, заяви още Дянкова в изявление за bTV.
Адвокатът по здравно право Мария Шаркова разяснява, че има модел на повтаряемост в метода, по който тези събития се комунират.
" Рядко разговорът се концентрира върху качеството на родилните грижи на България. У нас не се събира съответна информация за оценка на качеството на родилните грижи, няма настоящ АГ стандарт. "
" Писахме си до 5 сантиметра разобличаване, след раждането ми писа, че се усеща като премазана от ТИР. После ми описа, че бебето е извадено от форцепс, че са я натискали лекарите по корема. Тя плачеше при всеки опит единствено да помръдне – а приказваме за човек, занимавал се с конен спорт, с задоволително контузии и в никакъв случай тя не се е оплаквала. " Това съобщи една от доста околните приятелки на Ренета Томова – Надя Дренска.
Пред камерата на Нова телевизия бащата на Ренета – Петър, изрази подозрение дали не е имало счупено ребро, което е довело до съдбовния излаз. Заедно с майката те са безапелационни – ще търсят правосъдна отговорност и желаят аутопсията на щерка ѝ да бъде направена другаде, не в Сливен.
Дренска разяснява, че Ренета е умряла от белодробен оток.
" Надявам се прокуратурата да си свърши работата – желая да подчертая, че не желаеме всички лекари да бъдат наричани убийци и да бъдат заклеймявани, само че дано да се разбере какво се е случило. Не имам вяра, че здрава жена отива да ражда и умира просто по този начин ", акцентира Дренска.
" В България няма ясно изразена идея по отношение на „ натискането на корема”. Той е фиктивен през XIX век и у нас доста рядко съм виждала в здравна документи да бъде категорично маркиран ", съобщи акушерът Илона Нешкова.
" Очевидно има някакъв проблем, когато българската жена влиза в болница да ражда – тя би трябвало да бъде обгрижвана и лекарският екип да се грижи за нея ", разяснява един от притежателите на уеб страницата „ Майко мила” Красимира Хаджииванова. И добави – дано българските дами да изискват почитание към себе си.
Ренета Томова беше притежател на конна база „ Табора”, която се намира край Сливен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР