Renault, Nissan, Mitsubishi и Google обявяват технологично партньорство за вграждане

...
Renault, Nissan, Mitsubishi и Google обявяват технологично партньорство за вграждане
Коментари Харесай

Renault, Nissan, Mitsubishi и Google работят по ново поколение инфотеймънт система

Renault, Nissan, Mitsubishi и Гугъл афишират софтуерно партньорство за вграждане на операционната система Android в коли, продавани от водещия авто алианс. Планирано да започва през 2021, партньорството дава интелигентни осведомителни и потребителски приложения в голям брой модели и марки.

В рамките на софтуерното партньорство колите, продавани от марките на Алианса, ще употребяват Android, най-популярната операционна система в света, и ще оферират навигация с Гугъл Карти и достъп до богата екосистема от автомобилни приложения в Гугъл Play Магазин. Посредством вградения Гугъл Асистент потребителите ще се възползват от функционалности с опцията за отговор на позвънявания и текстови известия, за ръководство на медийни носителите, за намиране на информация и ръководство на функционалностите на автомобила с глас.

Алиансът, чиито автомобилни марки продават 10,6 милиона автомобила на 200 пазара през 2017, ще интегрира приложенията и услугите на Гугъл в инфотеймънт системи и облачни услуги, с цел да усъвършенства удовлетвореността на клиентите на марките Renault, Nissan и Mitsubishi. Докато редица транспортни средства на Алианса ще споделят Android платформата, всяка марка ще има гъвкавостта да сътвори собствен неповторим интерфейс и характерни функционалности в допълнение към общоприетата Android платформа.

Инфотеймънт партньорството е част от напъните на Алианса да оборудва повече коли със свързани и облачни услуги като част от средносрочния проект „ Alliance 2022 “. Днешната вест, съвпадаща с първата годишнина от средносрочния проект, символизира фокуса на Алианса върху технологиите от ново потомство. Според проекта Renault-Nissan-Mitsubishi се стреми към увеличение на продажбите до повече от 14 милиона автомобила годишно до края на 2022 година

Планът включва лансирането на 12 нови електрически автомобила, нови технологии за самостоятелно шофиране и внедряване на Alliance Intelligent Cloud.

Alliance Intelligent Cloud ще обезпечи инфотейнмънт системи със сигурна връзка от ново потомство, предлагайки платформа за ръководство на данни и за улеснение на отдалечената софтуерна актуализация и отдалечената диагностика в коли на Алианса.

Съчетавайки най-нови технологии, колите компании на Алианса ще разполагат с една от най-интелигентните системи за инфотейнмънт услуги на пазара.

Шофьорите и пасажерите ще могат да употребяват опциите на Гугъл и Android за достъп до екосистема, включваща хиляди съществуващи и непрестанно разширяващ се набор от нови приложения. Тази интеграция, съчетана с експертизата и силата на екипа от разработчици, ще разреши елементарен достъп до известни приложения в автомобила. Системата ще бъде съвместима и с устройства, работещи с други операционни системи, като Apple iOS.

Groupe Renault, Nissan Motor и Mitsubishi Motors съставляват най-големия авто алианс в света. Това е най-дълготрайното и продуктивно междукултурно партньорство в автомобилната промишленост. Заедно сътрудниците продават повече от 10,6 милиона автомобила в близо 200 страни през 2017 година Алиансът е съсредоточен върху съдействието и максимизирането на синергиите за повишение на конкурентоспособността. Алиансът е водач в производството на коли с нулеви излъчвания и създава най-новите модерни технологии с проекти за предложение на самостоятелни и свързани услуги и услуги на необятна гама налични коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР