Renault-Nissan-Mitsubishi анонсира създаването на новия корпоративен фонд за рисков капита Alliance Ventures,

...
Renault-Nissan-Mitsubishi анонсира създаването на
новия корпоративен фонд за рисков капита
Alliance Ventures,
Коментари Харесай

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi инвестира до 1 млрд долара в решения за мобилност от ново поколение

Renault-Nissan-Mitsubishi анонсира основаването на новия корпоративен фонд за рисков капита Alliance Ventures, който има за цел инвестирането до 1 млрд щатски $ за подпомагането на нововъведенията през идващите пет години.

През първата си година на работа, Alliance Ventures се чака да влага до 200 млн долара в започващи компании и отворени партньорски инициативи с технологична насоченост към решенията за подвижност от ново потомство, в това число електрификация, система за автономно управление, съгласуваност и изкуствен интелект.

С последващите си годишни вложения, Alliance Ventures се чака да се трансформира в най-големия корпоративен фонд за рисков капитал в автомобилната промишленост в срока на стратегическия проект за развитие на Renault-Nissan-Mitsubishi, анонсиран през предходната година.

“Подходът ни по отношение на отворените иновации ще ни разреши да влагаме и да си сътрудничим със започващи компании и технологични бизнесмени, които ще имат какво да завоюват от глобалното измерение на Алинса ”, разяснява Карлос Гон, ръководител и изпълнителен директор на Renault-Nissan-Mitsubishi. “Този нов фонд демонстрира духа на съдействие и предприемаческото мислене, което е в сърцето на Алианса ”.

От компанията разясняват, че новият фонд е неповторим заради това, че дава на потенциалните си сътрудници възможност за достъп до световното покритие на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, продажбите на който- в лицето на 10 обособени марки и присъстиве на всички основни автомобилни пазари, за миналата година са на равнище от над 10 000 000 единици.

“Тази капиталова самодейност е разработена, с цел да привлече най-обещаващите в света стартиращи компании в региона на автомобилните технологии към Алинса ”, акцентира Карлос Гон.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР