Renault Megane E-Tech е много добре изпипан и завършен електрически

...
Renault Megane E-Tech е много добре изпипан и завършен електрически
Коментари Харесай

Renault Megane E-Tech Electric набързо

Renault Megane E-Tech е доста добре изкусен и приключен електрически фамилен автомобил. Не наподобява и не се усеща прекомерно необичайно, както множеството нови ел модели, а в същото време е по-просторен от бензиновите други възможности. Впечатлява информационно-развлекателната система на Гугъл, до момента в който пробегът с едно зареждане от 420 километра би трябвало да е задоволителен за най-неохотните купувачи на електрически коли.

Renault Megane E-Tech е електрическият автомобил, какъвто трябваше да бъде Volkswagen ID.3. Това е великолепен повсеместен автомобил с висококачествена (но в същото време устойчива) кабина, доста пространство и ниски експлоатационни разноски. Класирам го наедно с Hyundai Ioniq 5 и Kia EV6 във връзка с най-хубавите електрически транспортни средства в продажба през днешния ден.

Не правете грешката да сравнявате новия Megane E-Tech със остарелия фамилен хечбек Renault Megane. Старата кола беше незадоволително мощна опция на Vauxhall Astra или Ford Focus, до момента в който новият модел е напълно електрически, споделящ обща платформа с Nissan Ariya. Той обаче е по-малък от Ariya, като съперничи на коли като Cupra Born, Nissan Leaf, MG 4 и Kia Niro EV.

Колелата са избутани в ъглите на колата, до момента в който батериите са ситуирани ниско долу в пода. Това е добра вест за вътрешното пространство - усеща се като доста по-голяма кола вътре, с място за цялото семейство и техните движимости. Задните седалки обаче не са най-просторните в класа. Въпреки това пасажерите са на верните места вътре. Нашата тестова кола беше Renault Megane E-Tech Techno, който се предлага с отчасти тапицерия от изкуствена кожа и прелестно табло, покрито с плат.

Акцент в кабината на Megane E-Tech е основаната на Гугъл навигационна система. Не единствено получавате вградена навигация на Гугъл Maps, несъмнено по-добра от личните системи на производителите, само че гласово задействаният помощник на Гугъл дава отговор на команди като „ включи отопляемата ми седалка “ и други много забавни в случай че решите да си поиграете.

Renault се е концентрирал върху това да направи Megane E-Tech по-лек от другите възможности, само че не може да е перце поради батерията. Със сигурност возията му се усеща по-меко върху неравни пътни настилки от някои други електрически транспортни средства. Това също не е за сметка на ръководството - несъмнено, не е състезателен автомобил, само че ръководството му е непосредствено и не се накланя прекомерно в завоите.

Изискаността е друга мощна страна на Renault Megane E-Tech. Начинът, по който заглушава външния звук, в действителност ни кара да го усещаме като първокачествен автомобил в придвижване. Освен това се усеща много бърз, до момента в който може да измине 420 км сред две цялостни зареждания съгласно публични проби WLTP. Това ще бъде повече от задоволително за множеството водачи, до момента в който неговата 60кВтч батерия може да се зарежда със скорост до 130кВт. Това разрешава да се прибавят към 300 км обсег за към половин час. При действителни пътни условия по маршрут София-Велинград-Батак-Пещера-Пловдив – колата сподели разход от 18,6 кВт на 100 км. На идващия ден по автомагистралата Пловдив-София - 150-160 км/ч – 19,9 кВт на 100 км.

Каква е уловката? Вероятно това е цената – от стартирането си на пазара, Renault Megane E-Tech стартира от 69 190 лева за базовата версия equilibre, която предлага 18-цолови джанти Oston, камера за паркиране на заден ход, смяна на режима на каране посредством пера на кормилото и репликация на смарт телефон. Версията techno потегля от 83300,00лв, като прибавя 3D LED задни светлини с динамични задни мигачи, централна подпора за предпазване и плъзгащ се подлакътник, двузонален автоматизиран климатик.

Топ-вариантът iconic потегля от 89 300 лева, има 20 ” алуминиеви джанти Enos ризница F1 blade в цвят топъл исполин, електрическо контролиране на предните седалки в 6 направления с масаж, 12 ” openR link мултимедия, навигация, вградени Гугъл услуги, Harman Kardon премиум аудио. Ниските експлоатационни разноски обаче би трябвало да балансират финансовите заплащания и в действителност не е по-скъп от съперниците (освен бюджетния MG 4 EV, може би).

Плюсове - прелестен и не прекомерно напредничав дизайн, впечатляваща основана на Android инфотеймънт система, доста технологии за подкрепяне на лидера, добър пробег с едно зареждане, комфортен типичен интериор, чудесно пътно държание.

Минуси – има и по евтини модели и по-бързи, пространството на задната седалка можеше да е по-добро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР