Renault е първият масов производител, предлагащ SUV модел със спортен дизайн Микрохибридизация,

...
Renault е първият масов производител,
предлагащ SUV модел със спортен дизайн
Микрохибридизация,
Коментари Харесай

Renault разкрива цените на Arkana: хибриден SUV в повече от едно отношение

Renault е първият всеобщ производител, предлагащ SUV модел със състезателен дизайн
Микрохибридизация, E-TECH, гама, предлагаща разнообразие от задвижвания
Рекорден шир, обемен багажник и множество пространства за предпазване: Проектиран с мисъл за фамилии
В България цените на Renault Arkana стартират от 47 090 лева, първите поръчки започват от ДНЕС

Renault Arkana е първият автомобил, въплътил наскоро оповестената тактика „ Нова вълна “. Renault Arkana е хибриден автомобил по отношение на жанр, предопределение и двигател. Renault Arkana е вълнуващо предложение за нови завоевания в C сегмент.
Лансирането на Arkana в Европа е методът на Renault да показа нещо друго на пазара. Първият всеобщ производител, предлагащ SUV модел със състезателен дизайн, купе, до момента непокътнато за премиум марки. Новата линия идеално се вписва в останалата част от гамата (Megane, Kadjar и Scenic) и ще бъде основен състезател на SUV пазара, отбелязващ забележителен напредък в световен мащаб.

С Arkana, Renault стартира модел със силна хибридна еднаквост, както по отношение на жанр, по този начин във връзка с мотор. Високата позиция на водача за допълнително успокоение, комбинирана с щедро място за крайници и багаж, събрани в уникално новаторски и състезателен дизайн, доказва, че този SUV не наподобява на никой друг.

Уникална идея

Със своя луфт от 200 мм и атлетични извивки, Arkana е в действителност SUV. Моделът е снабден с предни и задни защитни брони и протектори на арките на колелата за здрав тип. Покривът и прозорците образуват необятна извивка, която се спуска към задната врата, придавайки на автомобила доста по-спортен външен тип, подобно на други купе коли.

В интериора ергономичният дизайн на новото Renault Arkana е емфатичен от фино подбрани материали, доста място за съхранение, индукционно зареждане за смартфон, четири USB гнезда и автоматична електрическа ръчна спирачка. Новото Renault Arkana е по-просторно от всички други купе модели, изключително в задната част, където пътниците имат 211 мм пространство за краката, което прави модела най-хубавия в своята категория. Пространството за стъпалата от 305 мм е измежду най-хубавите на пазара, както и височината на покрива на задните пасажери от 862 мм.

По отношение на съхранението, новото Renault Arkana разполага с обилно багажно отделение с съдържимост 513 л (480 л за версия E-TECH Hybrid) и двоен под, който може да се инсталира или сваля съгласно условията, и възможност за огромен еднакъв под, след прегъване на задните седалки.

Единственият хибрид в сегмента си

Renault Arkana се предлага с E-TECH хибриден двигател с мощ 145 к.с. и с 12V микрохибридизирани бензинови двигатели TCe 140 и 160 за по-добра успеваемост, отзивчивост и наслаждение от шофирането.

Следвайки стъпките на Clio, Captur и Megane, Arkana продължава по пътя на иновативните хибридни мотори с E-TECH технология. Неговият хибриден мотор е еднакъв с този, който се предлага за Clio E-TECH Hybrid. С повече от 150 патента, революционната технология употребява опита на Renault във Формула 1, изключително по повод на рекуперацията на сила.

Микрохибридните мотори са базирани на 4-цилиндровия 1,3-литров бензинов двигател с непосредствено впръскване. Микрохибридните благоприятни условия се постигат чрез прибавяне на система стартер-алтернатор, съчетана с 12V литиево-йонна батерия. Тази технология спомага за понижаване на разхода на гориво с 8%, както и на CO2 излъчванията, като същевременно обезпечава по-добър комфорт при шофиране.

Безопасни и интелигентни технологии

Renault Arkana предлага най-хубавата технология, предлагана за модел на всеобщия пазар. Със своите 10,2 ” пъстър инструментален панел и 9,3 ” централен екран моделът е оборудван с едни от най-големите дисплеи на пазара. Бордовата технология дава достъп до услуги като:
• EASY CONNECT за усъвършенствана смартфон комуникация, Apple Car Play, Android Auto, както и Google Search, TomTom Traffic и даже Over The Air актуализации.
• MULTI-SENSE за персонализиране на настройките на амбиентната светлина на борда и избор на режим на шофиране

Новото Renault Arkana идва с най-новите системи за подкрепяне на шофирането, известни като EASY DRIVE: пакет „ Автономно шофиране “, адаптивен круиз надзор, автоматично превключване на къси/дълги светлини, активен спирачен помощник, предупреждение за съществуване на обект в „ сляпата “ точка, различаване на пътни знаци и предизвестие при шофиране с превишена скорост, предизвестие при напускане лентата на придвижване и активна система за поддържане на лентата, 360 ° камера, паркинг датчици, Easy Park Assist... гама от технологии, които, когато се комбинират с платформата CMF-B и 6 въздушни възглавници печелят на модела максималните 5 звезди на краш тестовете на EuroNCAP.

Разнообразие на гамата

В допълнение към „ Zen “ и „ Intens “, новото Renault Arkana се предлага и в равнище на оборудване „ R.S. Line ” с етикет „ Renault Sport “, с цел да се задоволи интереса на клиентите, които търсят състезателен и открояващ се автомобил.

Ниво на съоръжение Двигател Цена с Данък добавена стойност
Zen
TCe 140 к.с. EDC 47 090 лева
E-TECH Hybrid 145 к.с. 50 690 лева

Intens
TCe 140 к.с. EDC 51 190 лева
E-TECH Hybrid 145 к.с. 54 790 лева

R.S. Line
TCe 140 к.с. EDC 56 790 лева
E-TECH Hybrid 145 к.с. 60 390 лева

Новото Renault Arkana се предлага в 7 екстериорни цвята: ледниковобял, бял "Юнивърс ", черен, сив, Син "Занзибар ", огненочервен и оранжев "Валенсия " (запазен за версията R.S. Line). Опционалният черен покрив спомага за динамичната визия на модела. Автомобилът се предлага с избор от 3 модела 17- или 18-инчови джанти.

*Източник: www.renault.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР