Renault Clio винаги е било топ звезда. Не като стил,

...
Renault Clio винаги е било топ звезда. Не като стил,
Коментари Харесай

Новото Renault Clio E-Tech е станало по-красиво, по-модерно и по-сериозно

Renault Clio постоянно е било топ звезда. Не като жанр, визия, съоръжение или нещо сходно, а като отлична композиция от качества на рационална цена. Не е нужно даже сляпо да се доверяваме на това, а просто да погледнем статистиката. От 1990 година, когато дебютира първото потомство на модела, от него са били продадени 16 милиона бройки. Не е допустимо толкоз доста хора да са били заблудени, нали?
 Тест драйв: Renault Clio и какъв брой коства една ехидна усмивка
Тест Драйв: Renault Clio

Френският хечбек е все по този начин повсеместен, само че към този момент е и красив

И за разлика от немските си съперници, чиито дизайн малко или доста се трансформира пренебрежимо малко през годините, Clio потвърждава, че не се опасява от внезапни стилистични завои. От градски завързак със непретенциозен външен тип, през днешния ден пред нас е паркиран напредничав хечбек, който няма проблеми с дългите пътувания, разполага със самоуверен дизайн, а размерите на багажника и пространството на задната седалка към този момент не са толкоз минималистични.

Реално, новото Clio съставлява обширен фейслифт на петото потомство на модела, което излезе през 2019 година Имахме опцията да го покараме и почтено казано считаме, че е станало по-красиво, съществено и съвременно. Особено в предната си част. Казваме го, тъй като Clio постоянно е имало симпатично, доброжелателно, а в някои случаи и глуповато лъчение.
 Снимка 636327

Последната му версия, обаче, не е. Намираме " лицето " за съществено и уверено, издатините в предния похлупак за устремени, а задната част за все по този начин присъща.

И, да, скритите дръжки на задните порти не престават да са налични и все по този начин прелестно да заблуждават окото, че гледаме двуврат, а не четириврат хечбек. Както се споделя, да са живи и здрави италианците, че измислиха този дизайнерски прийом.
 Снимка 636326

ТРАДИЦИЯТА ПОВЕЛЯВА

Традицията повелява Clio да е практично и то към момента е такова. Бидейки фейслифт, новият модел не ни изненадва с нищо във връзка с вътрешното пространство и багажника, тъй че там към момента имаме задоволително място на предните седалки за всевъзможни размери хора, както и обичайно пространство на задната седалка.

Багажникът пък побира с лекост четири куфара с размер като за нискотарифна самолетна компания, а около тях остава място за още багаж с по-мека конструкция.
 Снимка 636330

Когато чуем името Renault Clio, чакаме и лекост на ръководството. И ги имаме. Воланът се върти с два пръста, само че не се усеща като " откачен " от предните гуми. Феновете на италиански градски коли добре знаят защо приказваме. Това е хубаво, тъй като по този начин Clio ни дава задоволително противоположна връзка от пътя, което пък ни разрешава да се забавляваме по завоите. Защото Clio умее да бъде занимателно.
 Снимка 636323

Разбира се, няма към този момент Clio Williams, няма даже и Clio RS, само че 145-те " кончета " в хибридната E-Tech версия, която карахме, са безусловно съответен метод за обичайно развлечение по завоите на път за Банско да вземем за пример.

Хубавото е, че окачването е доста добре настроено и колата не желае да " напусне " завоя през външната му част. Дори когато водачът се е разсеял и влезе в завоя с по-висока скорост, Clio се усеща на мястото си и без спомагателни корекции от кормилото просто минава през завоя с малко повече адреналин, само че без непотребен драматизъм.
 Снимка 636325

ХИБРИДНИ ИГРИ

В някакъв смисъл хибридното задвижване на Renault Clio E-Tech също е обичайно, имайки поради, че в днешно време неелектрифицирани модели съвсем не останаха на пазара. Новият модел е цялостен хибрид, разполагащ с дребна литиево-йонна батерия с потенциал 1.2 кВ и два компактни електромотора - един в скоростната кутия с мощ 36 кВ и втори, ситуиран върху нея с мощ 15 кВ. Всичко това е комбинирано с елементарен 1.6-литров атмосферен мотор.

Системата на Clio E-Tech няма опция за зареждане от зарядна станция, само че за разлика от " меките " хибридни системи, разрешава шофиране единствено на ток, въпреки и за къси интервали от време в градски условия.

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: Clio E-Tech full hybrid Работен размер: 1598 куб. см. Мощност: 145 к.с. Въртящ миг: 205 Нм (eл) + 148 Нм (двг) Ускорение: 9.9 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 180 км/ч Среден разход: 4.7 л/100 км Трансмисия: безстепенна автоматична Базова цена: 31 990 лева.
През останалото време всички мотори работят в естетика, като зарядът в батерията се употребява непрекъснато за подкрепяне на работата на бензиновия мотор, който по-късно връща услугата и работи като генератор, с цел да я изпълни с електричество още веднъж. Същото вършат и спирачките, когато са задействани и когато колата се движи по инерция.

Всичко това обезпечава прилична динамичност и само хора с по-спортни упоритости в шофирането биха имали от какво да се оплачат. Колата се усеща жива и пъргава, каквото и би трябвало да бъде всяко Clio, съгласно нас.

Недостатъкът е, че има моменти, в които моторът с вътрешно горене е много гръмък. Усетихме го на извънградските баири, когато колата поддържа 80 км/ч, само че внезапно се появи потребност от ускоряване. Тогава се усеща известно планиране и потребност от в допълнение натискане на педала на газта. Тълкуваме го като слабото място на Clio E-Tech.

Вътре е уютно. С изключение на горната част на корите на вратите, които ни идват прекомерно пластмасови, интериорът на Clio е много първокласен. Естествена кожа към този момент няма, само че екологичният ѝ еквивалент е много добър.
 Снимка 636328

Карахме върховото осъществяване еsprit Alpine, което се отличава със специфична композиция от цветове и повърхности, само че и с дълбоки спортни седалки. Като споделяме дълбоки, тези биха отивали даже на модел с RS означение, какъвто няма да има, както стана ясно.

Хубавото на тези седалки е, че наподобяват необикновено, всеки, който поканите вътре ще се впечатли от тях, а и придават възприятие за сигурност в завоите, което изключително ценим. Недостатъкът е, че са малко тесни. Или просто ние не се вписваме във френските анатомични стандарти, не сме сигурни.
 Снимка 636329

Новото Renault Clio се продава и във вид с фабрична газова уредба, което е, смеем да кажем, по-изгодна и почти все по този начин екологична опция на хибрида. И за разлика от предишното, когато фабрична газ се слагаше единствено на най-орязаните версии, тук това не е по този начин. Газова уредба се предлага единствено в композиция с 3-цилиндровия 1.0-литров турбо мотор с мощ 100 к.с.
Може да: те забавлява по завоите Не може да: се зарежда от контакта Липсват му: две букви - " RS "
Газовото Clio не се предлага в най-високо равнище на съоръжение, само че пък е задоволително стилно и прелестно за потребление и в междинното такова. А и цената е 10 000 лв. по-малко, в случай че съпоставяме базовото Clio на газ с базовия хибрид.

Renault Clio си остава топ звезда за нас. Умно е, плътно е, рационално е, а и към този момент наподобява по-сериозно и зряло. Не че глуповатият изцъклен взор на второто потомство не ни харесваше, само че настоящият модел като че ли ни споделя, че е по-зрял и можещ от всеки път. И в действителност е по този начин.
 Снимка 636322

Независимо дали приказваме за технологии, деловитост или улеснение в всекидневието, Clio има какво да ни предложи. Честно казано, най-изкушаващата част от хибрида за нас е външният тип, което оценяваме като много хитро решение от страна на Renault.
 Тест драйв на Renault Austral и за какво да започнеш на чисто е толкоз належащо
Renault Austral е новото начало, от което всички имаме потребност

Наследникът на Kadjar е по-хубав във всяко отношение от него, само че и по-скъп

Искаме esprit Alpine равнище на съоръжение и изцяло лъчение? Няма проблем, има го обаче единствено като хибрид. Което не е наложително да е нещо неприятно, тъй като екранът на централната подпора, цифровото табло зад кормилото, както и всички дейни асистенти за сигурност някак отиват повече на хибридна кола. А и предишното е хубаво да се помни, само че не и да се повтаря и продължава до безспир. Да се свети името и паметта на Clio RS. Амин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР