Renault България обяви старт на осмото издание на конкурса за

...
Renault България обяви старт на осмото издание на конкурса за
Коментари Харесай

Ученици стават дизайнери на предпазен колан за Renault


Renault България разгласи старт на осмото издание на състезанието за детска рисунка „ Пътят и аз “ по световната стратегия на Renault „ Безопасност и подвижност за всички “.

Тази година в регламента на състезанието има промени по отношение на новите задания за дребните художници и новите сътрудници в плана. Партньор на програмата още веднъж е Министерството на образованието и науката. Новите сътрудници са Зоологическа градина – София и екипът, осъществил кино лентата „ Лили рибката “.

Според новия правилник всички рисунки би трябвало да бъдат готови от тимове от по 2 деца, които дружно разискват и осъществят концепцията си.

За атрактивните високотехнологични и креативен награди ще се борят възпитаници от първи до пети клас, минали образование по програмата за пътна сигурност и запазване на околната среда от всички български учебни заведения.

В предходното издание на състезанието се включиха близо 1800 деца от 71 учебни заведения в 140 обитаеми места, които се състезаваха с над 600 рисунки.

Учениците в първи и втори клас ще рисуват по тематиката „ Електромобилът и джунглата “. Темата е въодушевена от партньорството със Зоологическата градина - София, която тази година празнува своята 130-а годишнина. Децата ще би трябвало да показват визията си за екологично чистите, задвижвани от електричество, транспортни средства, които оказват помощ за опазването на природата и съжителстват в естетика с животните.

Темата за възрастовата група III-V клас е „ Коланът на моята спортна кола “. Децата ще би трябвало да се трансфорат в дизайнери на защитни колани за коли Renault.

Renault България разгласи наскоро самодейност за превръщането на защитния колан в фешън аксесоар, с цел да стимулира повече водачи да употребяват животоспасяващото средство. Проектът “VIVE” e роден от мрачната статистика, съгласно която България е преди всичко по смъртност на пътя в Европейския съюз, а годишно сред 200 и 300 души умират, тъй като са били без защитен колан при случай с кола. Компанията към този момент пусна на пазара първите три дизайна. Детският дизайн е дело на екипа, основал кино лентата „ Лили рибката “. Продуцентът и режисьор на кино лентата Явор Григоров ще бъде член на журито, което ще избере спечелилите. Другите членове на журито са представители на Renault България, МОН, Зоологическа градина – София и V+O Communication.

Победителите в двете категории ще получат страхотни награди. При най-малките огромната премия е подпора за компютърни игри. Спечелилите второ място ще получат 3D вълшебен молив, а бронзовите медалисти – робот с изкуствен интелект.

В другата възрастова група най-хубавите дизайнери ще се радват на същинско самопризнание – дизайнът им ще бъде въведен в произвеждане. Предметната премия за спечелилите е дрон. За второ място премията е смарт часовник, а за трето – VR очила.

И тази година мотивация за присъединяване в състезанието ще основава изложбата на колела „ Пътят и аз “. Експозицията от рисунки на спечелилите от предходното издание на състезанието ще пътува в 2 куфара на колела по 2 лъча и ще посети 20 учебни заведения в 20 града в страната в границите на 3 месеца.

Програмата в България е част от световната стратегия на Renault, която от старта си през 2000 година е обхванала над 14 млн. възпитаници допълнително от 35 страни по света. Така Renault дава своя принос за понижаване броя на пътните произшествия и за повишение информираността на учениците за въздействието на човешката активност върху природата.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР