Ремонтните работи по трасето на автомагистрала Тракия трябва да приключат

...
Ремонтните работи по трасето на автомагистрала Тракия трябва да приключат
Коментари Харесай

Ремонтите по "Тракия" се очаква да приключат до края на юни

Ремонтните работи по трасето на автомагистрала " Тракия " би трябвало да приключат до края на юни, разгласи пред " Нова телевизия " Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ". Той увери и че пътната организация прави всичко допустимо с ресурса, с който разполага, да облекчи трафика.

Срокът за " Тракия " малко по-дълъг, само че ние упражняваме напън върху изпълнителите да работят по-усилено, с цел да може да освободим трафика и да няма стеснения, изяснява Досев. Стесненията, които ще останат и през летния сезон, са на " Хемус " на двата виадукта на 20 и на 37 км, изясни той.

Досев добави, че другото притеснение ще бъде на тунел " Витиня ". " Там работите са много по-сложни и изискват много по-голяма подготовка. Към момента се вършат спешни укрепвания, само че тече планиране, с цел да се преведе този тунел и тези две тръби към всички нужни нормативни условия ", сподели още той. Ремонтът се чака да продължи до края на годината.

Напомни, че през 2017 година бе ремонт на дясната тръба на тунел " Витиня " и на тунел " Ечемишка "

За лятото са планувани единствено тези три ремонта. " Ще освободим придвижването, с цел да може да облекчим оптималната степен пътуването и да осигурим в оптималната степен здравето и живота на ползвателите на пътищата ", добави Досев.

Досев добави, че рискови уреди все още няма. " Там където има рисково уреди или рисков път, ние затваряме оборудването или ленти. По подобен метод се контролира придвижването взаимно с сътрудниците от " Пътна полиция ", с цел да може да се избегне застрашаването на живота на хората ", изясни той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР