Ремонтните дейности по магистрала Хемус създават редица проблеми с движението,

...
Ремонтните дейности по магистрала Хемус създават редица проблеми с движението,
Коментари Харесай

Шефът на сдружението на българските превозвачи алармира: АМ "Хемус" е в окаяно състояние!

Ремонтните действия по автомагистрала " Хемус " основават редица проблеми с придвижването, дори когато по нея не се движат ТИР-ове. Вчера шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " заяви, че един от мостовете, покрай София, се държи безусловно " на косъм ". И това е изцяло обяснимо поради събитията, че цялата автомагистрала не е пипана от 30-40 години насам и има основала се разяждане. Това съобщи с студиото на " България заран " Красимир Лалов от Национално съдружие на българските превозвачи. Повод за полемиката стана анулираната възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони в почивните дни по републиканската пътна мрежа. ТИР-ове по автомагистралите няма да има единствено по празничните дни - от 16 до 20 часа в последния работен ден преди празниците и 14 до 20 часа в последния почивен ден.

" Статистиките сочат, че единствено 1,5% от ПТП-тата в България са породени от ТИР-ве. Безумие е, когато разполагаме с естествени пътища, да забраняваме придвижването по тях, тъй като ни липсва просвета ", отсече Красимир Лалов.

Пред Bulgaria ON AIR някогашният народен представител Калина Крумова от своя страна акцентира, че съображение за ограничаване на придвижването на камиони, изключително през летния сезон, когато придвижването е засилено, безспорно има. И добави, че е належащо да се подхващат по-мащабни ограничения вместо единствено да се броят жертвите на пътя.

" Страната ни е единствената, в която можем да забележим тапи в бус лентите, както и в спешните. Това значи, че налице е публичен проблем и е реалност, че доста постоянно ТИР-овете основават предпоставки за ПТП-та ", безапелационна бе тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР