Ремонтните дейности на бул. „България“ ще продължат най-късно до 10

...
Ремонтните дейности на бул. „България“ ще продължат най-късно до 10
Коментари Харесай

Ремонтът на бул. „България“ продължава до 10 септември

" Ремонтните действия на бул. „ България “ ще продължат най-късно до 10 септември. В това време ще се опитаме да ремонтираме колкото се може повече сектори ", разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира обекта, където сега се работи по рехабилитацията на сектора на бул. “България “ от Околовръстен път до моста над р. Бояна в посока Боянска.

„ По време на епидемията използвахме пониженото придвижване и направихме ремонта на сектора от бул. “Гоце Делчев “ до “Т. Каблешков”. Сега минахме в този сектор, който е най-слабо претрупан. Работи се, тъй че да съумеят да приключат в средата на идната седмица, в случай че времето разреши, защото е несигурно.

След това се реалокират в другата посока – от колелото на бул. „ Ал. Пушкин “ до Околовръстния път. Предвиждаме да стартират работа и в сектора от „ Тодор Каблешков “ до “Гоце Делчев “ в посока центъра “, съобщи тя.

Кметът разгласи, че ще бъдат сложени два нови светофара, както и че ще бъде обособена велоалея от двете страни на булеварда.

„ От бул. „ Гоце Делчев “ до бул. „ Ал. Пушкин “ се планува по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея – в двете посоки, по метър и половина. Така ще осигурим продължение на велоалеите по бул. „ България “ към Витоша и връзката с бул. „ Ал. Пушкин “, по който също предвиждаме нова велоалея “, разгласи кметът.

Зам.-кметът по строителство в Столичата община инж. Цветан Божинов сподели, че цената на ремонта на булеварда е 13,9 млн. лв. и включва строителни действия от „ Фритьоф Нансен “ до ул. „ Ал. Пушкин “, а за съответния сектор – 3,3 млн. лева в двете направления.

„ Ремонтните действия сега текат по „ Ал. Йорданов “. Планираме и предстоящ ремонт по продължението на „ Искърско шосе “. В момента там тече препроектиране, и когато получим позволение за градеж, ще стартираме строителство, тъй че то ще бъде напълно ремонтирано. Отделно планираме до 20 юни „ Монтевидео “ – последният сектор, който ще даде опция спирката на метрото в „ Овча купел “ да бъде вързана за ремонта на улицата “, съобщи Божинов.

Стана ясно още, че в обсега на ремонта районният кмет Теодор Петков е избавил терен, който е бил добит посредством обстоятелствена инспекция. Петков към този момент е актувал частния терен и той е трансфорат в зелен ъгъл. Възстановена е и чешма, която в този момент работи за първи път от 30 години насам.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР