Ремонтните дейности на бул. България ще продължат най-късно до 10

...
Ремонтните дейности на бул. България ще продължат най-късно до 10
Коментари Харесай

До 10 септември приключва ремонтът на бул. България

Ремонтните действия на бул. " България " ще продължат най-късно до 10 септември. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от БГНЕС.

Днес тя инспектира обекта, където сега се работи по рехабилитацията на сектора на бул. " България " от Околовръстен път до моста над река Бояна в посока кв. " Бояна ".

Градоначалникът уточни, че за този интервал ще се опитат да ремонтират колкото се може повече сектори.

Фандъкова изясни, че по време на епидемията е било употребявано пониженото, с цел да се ремонтира секторът от бул. " Гоце Делчев " до " Т. Каблешков ". В сегашния сектор, който е най-слабо претрупан, се работи, тъй че ремонтът да завърши в средата на идната седмица. След това ремонтни действия стартират от колелото на бул. " Ал. Пушкин " до Околовръстния път. Предвижда се да стартира работа и в сектора от " Тодор Каблешков " до " Гоце Делчев " в посока центъра.

Ще бъдат сложени два нови светофара и ще бъде обособена велоалея от двете страни на булеварда.
 Започва ремонтът на третия сектор на бул.
Започва ремонтът на третия сектор на бул. " България "

Той би трябвало да завърши до 20 дни

От бул. " Гоце Делчев " до бул. " Ал. Пушкин " се планува по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея - в двете посоки, по метър и половина, изясни кметът. Целта е да се обезпечи продължение на велоалеите по бул. " България " към Витоша и връзката с бул. " Ал. Пушкин ", по който също ще има нова велоалея.

От своя страна зам.-кметът по строителство в Столичата община инж. Цветан Божинов сподели, че цената на ремонта на булеварда е 13,9 млн. лв. и включва строителни действия от " Фритьоф Нансен " до ул. " Ал. Пушкин ", а за съответния сектор - 3,3 млн. лева в двете направления.

Божинов уточни, че ремонтните действия сега текат по " Ал. Йорданов ", като се възнамерява и предстоящ ремонт по продължението на " Искърско шосе ". Освен това се възнамерява до 20 юни " Монтевидео " - последният сектор, който ще даде опция спирката на метрото в " Овча купел " да бъде вързана за ремонта на улицата.
 Отварят за придвижване ремонтирания бул.
Отварят за придвижване ремонтирания бул. " България "

От на следващия ден, 15 май
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР