Ремонтни дейности в две отделения се извършват в МБАЛ “Свети

...
Ремонтни дейности в две отделения се извършват в МБАЛ “Свети
Коментари Харесай

Обновяват две болнични отделения с 55 000 лева

Ремонтни действия в две отделения се правят в МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица. Средствата, в размер на 55 000 лв., са обезпечени от бюджета на Община Горна Оряховица. Основен ремонт тече в реанимационната зала в Отделението по анестезиология и интензивно лекуване. Подменят се настилките, прави се шпакловка и боядисване на стените, инсталира се нова ПВЦ дограма. Подменят се отоплението и осветлението в залата. Ремонтът би трябвало да завърши до края на месеца, осведоми шефът на лечебницата доктор Иван Иванов.

 bolniza1-1

“В инфекциозно поделение се прави главен ремонт на две от стаите за заболели. В отделението не са правени поправки от повече от половин век, когато е издигната сградата”, разяснява доктор Иванов.

 bolniza2-1

В двете стаи се оформят нови независими санитарни възли, подменя се дограмата и се основават модерни битови улеснения за пациентите. “Ремонтът в това поделение е поетапен, следващата година ще продължим да обновяваме останалите три стаи при финансова възможност”, разяснява доктор Иванов.

До края на месеца би трябвало да завърши и ремонтът на всичките 11 бокса в кърмаческия бранш на Отделението по педиатрия, който включва саниране, замяна на дограмата, боядисване. Той бе финансиран от немската фондация “Помощ за България” и досега за него са изразходвани над 22 000 лв..

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР