Ремонтите в училища и детски градини на територията на Столичната

...
Ремонтите в училища и детски градини на територията на Столичната
Коментари Харесай

Продължават ремонтите в столичните учебни заведения

Ремонтите в учебни заведения и детски градини на територията на Столичната община не престават. Заради почналите строителни действия в някои от образователните заведения ще би трябвало да се вкара спомагателна организация, с цел да може учениците да се завърнат в клас на 15 септември. Обмисля се и някои класове да стартират онлайн образователната година.

В 30 столични учебни заведения тече или следва да стартира саниране на постройките, а в част от тях продължава построяването на пристройки. Как вървят дейностите във Френската гимназия ревизира през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова.

" По учебни заведения, дейностите както тук са доста съществени, периодите са повече от година за осъществяване, тъй че при всички случаи в границите на един строителен сезон това не може да се случи ", сподели кметът на София.

В над 100 учебни заведения в София това лято вървят ремонтни или строителни работи. При не всички обаче те ще завършат до началото на образователната година.

Затова и в някои образователни заведения плануват спомагателна организация.

" Аз считам, че ще стартираме образователната година при съчетаване на присъствено и онлайн образование за тези випуски, за които е наложително, като осми клас, присъствено да се образоват, те ще стартират присъствено ", сподели шефът на 9-та ФЕГ " Алфонс дьо Ламартин " Емилия Йорданова Богданова-Иванова.

" Тук се прави нова постройка, която не визира образователния развой, тъй като учениците от първи до четвърти клас и до 12-ти учат в прилежащата постройка, където постоянно са учили, и ще бъдат добре проведени, единственото нещо, дворът ще бъде затворен от тази страна ", сподели зам.-кмет на община " Красна поляна " Стоян Танев.

Окончателният лист на столичните образователни заведения, които ще би трябвало да вкарат спомагателен график за старта на образователната година поради поправки действия, ще стане явен в края на месеца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР