Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 г.

...
Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 г.
Коментари Харесай

Ремонтите в центъра на София остават за догодина, ще се търсят нови строители

Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 година и трябваше да продължат през тази година, ще бъдат отсрочени за 2021 година Проектите за обновяването на улица " Цар Иван Шишман " и пространството към храма " Александър Невски " ще се преработват или към този момент са модифицирани, а това постанова и избор на нови реализатори.

Договорите с актуалните строители – " Джи Пи Груп " за зоната на ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите " Цар Иван Шишман " и " Шести септември ", и " ПСТ груп " за пространството към " Александър Невски ", ще бъдат прекъснати. За оставащата част от обновяването на центъра ще бъдат оповестени нови поръчки, само че няма спънка провокиралите много неодобрение поради некачествена работа реализатори да се явят още веднъж на състезанията и да ги завоюват.

Това разгласи в петък кметът на София Йорданка Фандъкова след инспекция на разширението на Околовръстното шосе от кв. " Младост " до връзката с автомагистрала " Тракия " и " Цариградско шосе ".

За да не убием бизнеса

Ремонтът на ул. " Цар Иван Шишман " е част от по-големия контракт за обновяването на ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите площади и улици. Той се извършва от " Джи Пи Груп ", а работата по него стартира през 2018 година След голям брой кавги за качеството на работата и разногласия за естетическите качества на плана, първата част от него беше приключена през предходната година с формалната констатация, че тук-там качеството на осъществяването не е положително. Работата по контракта трябваше да продължи през тази година, откакто общината реши да си спести противоречивите поправки в центъра преди локалните избори през есента на предходната година. Мотивът за отлагането беше потребност от замяна на инфраструктура на " Топлофикация – София ", която се сетила за това в последния миг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР