Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 г.

Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 г. ...

Ремонтите в центъра на София остават за догодина, ще се търсят нови строители.


Ремонтите в центъра на София, които започнаха през 2018 г. и трябваше да продължат през тази година, ще бъдат отложени за 2021 г. Проектите за обновяването на улица "Цар Иван Шишман" и пространството около храма "Александър Невски" ще се преработват или вече са преработени, а това налага и избор на нови изпълнители.

Договорите с настоящите строители – "Джи Пи Груп" за зоната на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите "Цар Иван Шишман" и "Шести септември", и "ПСТ груп" за пространството около "Александър Невски", ще бъдат прекратени. За оставащата част от обновяването на центъра ще бъдат обявени нови поръчки, но няма пречка предизвикалите доста недоволство заради некачествена работа изпълнители да се явят отново на конкурсите и да ги спечелят.

Това обяви в петък кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на разширението на Околовръстното шосе от кв. "Младост" до връзката с магистрала "Тракия" и "Цариградско шосе".

За да не убием бизнеса

Ремонтът на ул. "Цар Иван Шишман" е част от по-големия договор за обновяването на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите площади и улици. Той се изпълнява от "Джи Пи Груп", а работата по него започна през 2018 г. След множество скандали за качеството на работата и спорове за естетическите качества на проекта, първата част от него беше завършена през миналата година с официалната констатация, че на места качеството на изпълнението не е добро. Работата по договора трябваше да продължи през тази година, след като общината реши да си спести спорните ремонти в центъра преди местните избори през есента на миналата година. Мотивът за отлагането беше нужда от подмяна на инфраструктура на "Топлофикация – София", която се сетила за това в последния момент.

Източник: mediapool.bg