Ремонтите в район Аспарухово“ по проект Реконструкция на уличната мрежа

...
Ремонтите в район Аспарухово“ по проект Реконструкция на уличната мрежа
Коментари Харесай

Вижте как вървят ремонтите в Аспарухово! Общината: Всичко е по график и е съгласувано с КАТ

Ремонтите в регион " Аспарухово “ по план " Реконструкция на уличната мрежа по трасето на бул. " Народни будители “- в сектора от ул. " Мара Тасева “ до ул. " Нирвана “, и от ул. " Св. Св. Кирил и Методий “ до ул. " Мара Тасева “, в това чисто трасето на обръщача на МГТ по ул. " Св. Св. Кирил и Методий “, се движат по график. Във връзка с краткотрайната и непрекъсната организация на придвижване капиталовият план е координиран с КАТ, оповестяват от Общината.

В рамките на обекта е планувана реорганизация на цялото трасе – от входа на кв " Аспарухово “ до обръщача на МГТ по ул. " Св. Св. Кирил и Методий “. До момента са изпълнени укрепителни мероприятия по ската при започване на пътния сектор, където е построена стоманобетонна стена. От км 0+060 до км 0+180 е построена бетонова основа и железен парапет.

В южния сектор на бул. " Народни будители “ е завършила реконструкцията на ВиК мрежата, която е сменена по цялото трасе, в това число сградните водопроводни отклонения. Приключено е преместването на уличния водопровод  на местата, където се строят пешеходни подлези. Изградени са нова дъждовна канализация, нови ревизионни шахти, сложени са самонивелиращи се капаци. Изпълнено е софтуерното фрезоване на пътната настилка, сложени са нови бордюри.

В сектора е положен износващ слой от компактен асфалтобетон, изпълнено е уширение на съществуваща настилка, осъществено е фрезоване, втори битумен разлив и е положен биндер. Изградено е ново кръгово кръстовище на ул. " Св. Св. Кирил и Методий “ и бул. " Народни будители “.

В момента се правят изкопни действия за създаване на двата нови подлеза – на сп. " Калин “ и до Морската гимназия " Св. Николай Чудотворец “. Съоръженията ще бъдат обезпечени с асансьори за хора с увреждания и майки с колички. Вече са изградени  телата на подлезите, излети са преходни плочи, завършено е слагането на хидроизолация по стените, подготвени са за полагане на хидроизолация на горна плоча при подобаващи метеорологични условия.

До края на седмицата подлезът на сп. " Калин “ ще бъде подготвен за полагане на облицовки, а в подлеза до Морската гимназия ще бъдат подготвени стълбищата и асансьорната шахта. Ремонтните действия следва да бъдат завършени напролет на 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР