Ремонтите в Пловдив вече дават ефект върху трафика, който се

...
Ремонтите в Пловдив вече дават ефект върху трафика, който се
Коментари Харесай

Кючука 2023-а: Придвижването невъзможно

Ремонтите в Пловдив към този момент дават резултат върху трафика, който се утежнява с всеки минал ден. Глътка въздух за водачите ще е отварянето на Околовръстното, както и стартирането на източното платно на бул. „ Марица – Юг ”.  Всичко това обаче ще е единствено мъртвило пред стихия, чието око ще бъде в регион „ Южен ”. Там се чака брутална транспортна обсада, която освен ще попречи за излизането на квартала, само че и предвижването в самия Кючук Париж.
Прочетете още
От през днешния ден ще бъде лимитирано придвижването по две съществени улици в квартала. За 6 месеца ще бъде затворена ул. „ Димитър Талев ” и ул. „ Кукуш ” в региона на автогара „ Родопи ”  и ст. „ Тодор Диев ”. Тя е обвързвана с изработката на пробива под Централна гара. Улиците ще бъдат най-малко до 1 април 2023 година, което е 6 месеца.

На 7 ноември се чака и старта на най-голямото предизвикателство в регион „ Южен ”  - затварянето на бул. „ Ал. Стамболийски ” поради Южния обходен колектор. От компанията реализатор по ВиК плана ще лимитират в началото булеварда към Затвора, където ще бъде прекратено придвижването.  Лятото целият „ Ал. Стамболийски ” ще бъде затворен, а дружно с него и ул. „ Петър Стоев ”. По този метод единствената връзка в западната част на Кючука от Коматевско шосе към бул. „ Македония ” ще бъде бул. „ Никола Вапцаров.  В даден миг ще бъде затворено и кръстовището на 1 районно управление (на МВР), с цел да се свърже колектора сред „ Петър Стоев ” и „ Ал. Стамболийски ” по продължението на „ Македония ”. Дейностите по колектора се чака да продължат до лятото на 2024 година единствено в регион „ Южен ”.

Затворена ще продължи да бъде и ул. „ Даме Груев ” от ул. „ Охрид ” до Кукленско шосе.  Фирмата, която работи по разширението на улицата – „ Парсек груп ”, взе участие и в построяването на Южения обходен колектор, само че посредством друго юридическо лице – „ Тес кънстръкшън груп ”.

Община Пловдив счита да стартира следващата година и втория стадий на Кукленско шосе, което бе спряно поради липса на ВиК тръби и индексация на контракта. Това значи, че едно от платната ще бъдат затворени за придвижване.

Така 7 съществени артерии в Кючука ще бъдат затворени, а е прекомерно евентуално да има интервал, в който те да съответстват, поради бавните темпове, с които работят част от компаниите.  На процедура идната година предвижването от единия край до други на Кючука ще бъде надалеч по-бързо пешком, в сравнение с с автомобил.  Бул. „ Никола Вапцаров ”, който и в този момент е задръстен в час пик, ще се трансформира в голяма запушалка от заран до вечер. Към това би трябвало да се постави и честата липса на вода, както и разкопани улици пред блоковете на хората, които ще ги лишат от места за паркиране.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР