Ремонтите по магистралите „Хемус и „Тракия ще продължат през летните

...
Ремонтите по магистралите „Хемус и „Тракия ще продължат през летните
Коментари Харесай

За поредна година ремонтите по "Тракия" и "Хемус" продължават и лятото

Ремонтите по автомагистралите „ Хемус " и „ Тракия " ще продължат през летните месеци и тази година. Това съобщи инж. Иван Досев пред " Фокус ", който е член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Той изясни, че избрани компрометирани сектори не са ремонтирани от дълги години и неизбежно се постанова осъществяването на действия. „ В момента се правят ремонтни действия на виадуктите на 19 км на Автомагистрала „ Хемус " и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км на Автомагистрала „ Хемус " се чака да приключи напълно скоро. Другото сериозно място по автомагистрала „ Хемус " е на тунел „ Витиня ", където едната тръба е затворена. Ремонтът там ще продължи през целия летен сезон ", сподели инж. Иван Досев.

По неговите думи, приключените поправки на Автомагистрала „ Тракия " са на виадуктите на 13, 15, 17, 18 и 20-ти км. За облекчение на трафика АПИ се стреми да не пренасочва придвижването по обходни направления, най-малко на магистралните прави. Както всяка година от 1 юни е в действие възбрана за придвижване на тежкотоварни коли в петък и неделя следобяд, като се изключи тези, които транспортират живи животни, храни или рискови товари. Ако се наложи, ще има ограничение на трафика и поради високите температури, добави специалистът. Досев прикани водачите да демонстрират приемливост, тъй като ремонтите са нужни за поддържане на пътната инфраструктура в положително положение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР