Ремонтите по АМ Струма приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения

...
Ремонтите по АМ Струма приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения
Коментари Харесай

Пускат движението по АМ Струма край Дупница на 8 декември

Ремонтите по Автомагистрала " Струма " завършват предварително. Фирмата, която укрепва разваления след пожара през лятото мост край Дупница, дава обещание да завърши с ремонтните действия месец по-рано от плануваното и за студентския празник - 8 декември, придвижването по автомагистралата да бъде възобновено. В неделя, също предварително, завършва и другият ремонт на автомагистралата в региона на 46-и километър край радомирското село Долна Диканя.

Трети месец придвижването по автомагистрала " Струма " край Дупница е затруднено, откакто на 16 август пожар повреди структурата на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът стартира в края на октомври, а множеството от развалените носещи колони на оборудването към този момент са подготвени.
Инж. Момчил Алексиев, зам.-изп. шеф на фирмата-изпълнител: Всяка колона е повредена в друга степен и надлежно са взети разнообразни ограничения. 5,00 На някои се постанова единствено туркретиране на бетоново покритие, на други, както тази, която сега е подпряна със скелето, се постанова нов бетонов кожух и възобновяване на сечението на носещите детайли.
Крайният период за привършване на ремонта е 4 януари, само че от фирмата-изпълнител дават обещание да приключат дейностите още при започване на декември.
Инж. Момчил Алексиев, зам.-изп. шеф на фирмата-изпълнител: Правим всичко допустимо да е допустимо най-кратко прекъсването на придвижването, тъй като придвижването е доста интензивно по автомагистралата и стават огромни опашки.
Прогнозната стойност на плана е един милион и осемстотин хиляди лв.. От Пътната организация ще търсят тези средства от притежателя на депото за вторични първични материали по правосъден път. А тази заран екипът ни още веднъж видя тонове боклуци наоколо до моста на автомагистралата.
Инж. Юлияна Божилова, шеф на ОПУ-Кюстендил: Периодично продължаваме инспекции и констативни протоколи за разчистване на пространството, което до е оборудването. Наистина не са на наши терени, само че в реда на нещата е и би трябвало в най-кратки периоди да бъдат отстранени.
Ремонтът при 46-и км на автомагистралата завършва две седмици по-рано и в неделя придвижването в посока Кулата ще бъде възобновено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР