Ремонтите на виадуктите по автомагистралите Хемус“ и Тракия“ продължават и

...
Ремонтите на виадуктите по автомагистралите Хемус“ и Тракия“ продължават и
Коментари Харесай

Ремонтите на „Хемус“ и „Тракия“ ще приключат преди зимата

Ремонтите на виадуктите по автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “ не престават и ще приключат преди зимата, заяви ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов в утринния блок на бТВ. В момента се ремонтират 4 мостови уреди на Автомагистрала „ Хемус “, както и тунел „ Витиня “ в тръбата в посока София. До средата на ноември се планува да завърши работата по мостовите уреди, с цел да има естествена проходимост през зимата. На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтират също 4 виадукта, които не са обновявани от построяването им преди повече от 30 години. За облекчение на трафика в петък и неделя на местата, където е допустимо се обезпечават две ленти за придвижване в посока. Съответно в петък на излизане от София в посока Бургас и Варна има по две ленти на Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Хемус “, в региона на ремонтите, а в неделя, когато водачите се прибират се обезпечават две ленти за София, изясни инж. Глосов. Той акцентира, че напролет ремонтите по оборудванията на двете автомагистрали ще продължат и това се прави за сигурността на пътуващите.

Председателят на УС на АПИ уточни, че секторът сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала „ Тракия “, в който скоростта на придвижване е лимитирана до 90 км/ч поради частични пропадания, е строен през 2005-2007 година Впоследствие се е появил казуса с неравностите по настилката, което се дължи на пропуски при проектирането на отводняването в сектора. Когато е правена автомагистралата и когато са се появили пропуските не е поискано от компанията в границите на гаранционния период да бъде отхвърлен дефектът, сподели инж. Глосов. За възстановяване на положението му би трябвало да се направи поетапен ремонт, а нужните средства са най-малко 60 млн. лева

Относно присъединяване на „ Джи Пи Груп “ в публичната поръчка за построяването на тунел „ Железница “ ръководителят на УС на АПИ съобщи, че в организацията не е постъпвало публично заявление от сдружението, че се отхвърля от плана. Той уточни още, че във Върховния административен съд има тъжба от различен участник в публичната поръчка и до момента в който съдът не се произнесе нищо не може да се подхваща. Длъжни сме да съблюдаваме закона. Ако Върховен административен съд удостовери правността на решението на АПИ за класиране на „ Джи Пи Груп “, тогава ние ще ги поканим, подобен е законът. Ако те подават отвод от осъществяване и от подписването на контракт, тогава сме длъжни да поканим втория в класирането, изясни инж. Глосов.

По мотив мненията на Института по пътна сигурност, свързани с пътната сигнализация, инж. Глосов акцентира, че констатациите на организацията са субективни, защото слагането на знаци не е самоцел и не се взема решение единствено от пътната организация. Знаците се слагат, в съгласие с органите на Министерство на вътрешните работи, респективно пътна полиция и представител на този институт е оглавявал до неотдавна конструкция, която е съгласувала слагането на пътните знаци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР