Ремонтираха три отделения в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна

...
Ремонтираха три отделения в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна
Коментари Харесай

Ремонтираха три отделения на болницата в Горна Оряховица с 270 754 лева

Ремонтираха три отделения в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица. Обновени са Първо вътрешно поделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и в УНГ- отделението по план „Красива България“, извоюван от Община Горна Оряховица. Той е на стойност 270 754 лева, като от тях 119 998 лева са обезпечени от МТСП, а 150 756 лева са от общинския бюджет.

 bolniza2-1

Направена е цялостната замяна на електрическата апаратура, заменена е отчасти ВиК системата, осъществени са шпакловки и боядисване на пространствата. В коридорите и стаите е сложена напълно нова PVC настилка, всички дървени порти са сменени с PVC, заменена е дограмата и са инсталирани окачени тавани. В санитарните пространства е сменена фаянсовата обшивка, а стените са боядисани с антибактериален латекс. Монтирани са нови LED осветителни тела.
„Всички присъстваме на едно доста хубаво събитие, което за жалост е необичайност в общинските болници“, съобщи шефът на лечебницата доктор Иван Иванов.

Той добави, че обновените структури на болничното заведение ще дадат по-добри условия и за пациенти, и за медицинския личен състав. Това допуска по-добро качество на медицинските действия.

„Общинската болница е наш приоритет“, безапелационен е кметът на железничарския град инж. Добрев. По думите му всичко, което се влага в МБАЛ, е причина за опазване на лекарския личен състав и за положителната грижа за пациентите. Той заяви, че и през 2019 година ще продължи работата по обновяването на болничното заведение, в това число реорганизация на покрива и ремонт на детско поделение, като за тях е входиран план в Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерски съвет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР