Ремонтираха 10 танка Т-72 във военноремонтния завод Терем-Хан Крум ЕООД

...
Ремонтираха 10 танка Т-72 във военноремонтния завод Терем-Хан Крум ЕООД
Коментари Харесай

Военните се похвалиха с първите ремонтирани танкове Т-72

Ремонтираха 10 танка Т-72 във военноремонтния цех " Терем-Хан Крум " ЕООД в град Търговище. Бойните машини са от състава на Сухопътните войски. Възстановяването им е по контракт, подписан сред Министерството на защитата и ТЕРЕМ.

Министерството на защитата планува да продължи процеса на възобновяване на танковете Т-72 след нови контракти с предприятия на " Терем - холдинг " ЕАД.

Припомняме, на 27 февруари стана ясно, че от МО дават 5 млн. лв. за ремонт на танкове Т-72.

В ремонта се включва обезпечаването на нужни аварийни елементи, замяна на неремонтнопригодни елементи, окомплектоване със запасни елементи, принадлежности и такъми. Вътрешният превоз и застраховките са за сметка на " Терем ". Първоначалната концепция е била да бъдат ремонтирани 13 танка, само че решението е за 10 машини.

Т-72 е най-модерният танк на въоръжение в Българската войска. Той е основан от руските конструктори още през 1971 година и се създава в завода в Нижни Тагил. Много бързо се постанова в страните от някогашния Варшавски контракт и скоро се трансформира в най-масовия танк в света след Т-55.

Цената за ремонта на един танк е 822 000,00 лева без Данък добавена стойност. След осъществяване на ремонта на танковете се назначава нов експлоатационен запас в границите на 6000 км. Гаранционният период на всеки танк след осъществяване на ремонта е 18 (осемнадесет) месеца или 2500 (две хиляди и петстотин) километра, което събитие настъпи по-рано, считано от датата на приемане на машината от Сухопътните войски.

Девет от ремонтираните танкове Т-72 към този момент са предадени на военно формирование 22 220 в гр. Сливен. Техниката взе участие в занятия и бойни стрелби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР