Ремонти във великотърновското село Ново село подобриха състоянието на уличната

...
Ремонти във великотърновското село Ново село подобриха състоянието на уличната
Коментари Харесай

Вложиха 14 000 лева в обновяване инфраструктурата на села в Търновско

Ремонти във великотърновското село Ново село усъвършенстваха положението на уличната мрежа както в централната част, по този начин и в по-далечните точки на обитаемото място. В рамките на план „ Все по-близо “, финансиран по стратегия „ Местни начинания “, са вложени над 14 000 лв.. С 8600 лв. от тези средства са възобновени настилките в сектори от разнообразни прави в селото.

Останалата част от сумата е вложена в създаване на нов път, който обслужва публичното перило и няколко парцела. Над 1000 квадратни метра е площта на положената трошено-каменна настилка. Много значимо за основаването на новата улица бе спомоществователството на локални поданици на селото, които закупиха по-голямата част от фракцията, както и на локалния бизнес, съфинансирал строителните действия.

В региона на перилото и чешмата е изпълнен дренаж. Така водите няма да се стичат към настилката.

10 000 лв. са вложени в настоящите поправки на улиците в централната част на Ново село. Те са обезпечени по капиталовата стратегия на Община Велико Търново. Населено място има улична мрежа с дължина над 27 километра – една от най-големите на територията на общината.

Обновени са сектори от локалната инфраструктура и в с. Ялово. Общо 14 000 лв. са вложени в асфалтирането на две улици. 9000 лв. са обезпечени по стратегия „ Местни начинания “, а 5000 лв. – по капиталовата стратегия. Отсечките са определени след общоселско заседание.
 novoselo2  yalovo1  yalovo2  novoselo1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР