Ремонти ще започнат по булевардите „Възкресение ,Мадрид и „Мария Луиза

...
Ремонти ще започнат по булевардите „Възкресение ,Мадрид и „Мария Луиза
Коментари Харесай

Големи ремонти ще блокират центъра на София

Ремонти ще стартират по булевардите „ Възкресение, " Мадрид " и „ Мария Луиза " след привършване на активността при бул. „ Константин Величков, разгласи зам.-кметът на София по направление " Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев, който ревизира построяването на обособено трасе на градския превоз по бул. „ Константин Величков " и бул. " Тодор Александров ". По думите му това са необятни булеварди, които съвместяват трамвайни и автобусни придвижвания. Той уточни, че концепцията е хората да могат по-безопасно да слизат от градските транспортни средства, да има перони и да пресичат на светофарно-регулирани кръстовища.

" От тази неделя стартира реорганизация на пътните платна на бул. „ България " в правата сред бул. „ Иван Ев. Гешов " и бул. „ Гоце Делчев ", като ще се работи първо в платното в посока кв. „ Бояна ", сподели още той. Платното в посока кв. „ Бояна " ще бъде напълно затворено, придвижването ще се реализира в двете посоки в платното в посока центъра, като се чака да има извънредно претрупан трафик. Крусев прикани хората при опция да употребяват градския превоз или да минават по заобиколни пътища с персоналните си коли.

„ От понеделник трамвайна линия 7 ще бъде пусната в придвижване, която също може да се употребява " разяснява още зам.-кметът. По думите му локалното платно на „ Цариградско шосе " до Полиграфически комбинат „ Димитър Благоев " ще бъде ремонтирано, като то е част от програмата на районните кметове, които би трябвало да подават сигнали при нарушавания вътрешно-районната мрежа.

В момента се поставя 4-ти перон по новоизграждащото се обособено трасе на бул. „ Константин Величков ", изясни Крусев. Той посочи, че ще бъдат направени общо 6 перона, като за момента три от тях към този момент са построени на спирките „ Парк Св. Петър и Св. Павел " и при „ Цар Симеон. "

„ Работи се за това да се запазят лентите за придвижване за коли, които са две на брой във всяка посока ", уточни зам.-кметът Крусев. По думите му след ремонтните действия всички спирки в региона ще бъдат с перони и ще се пресича на светофарно-регулирани кръстовища, а самото трасе с релси ще бъде оградено с делиниатори, които ще са бетонови и ще са устойчиви на атмосферните условия.

" Oчаква се след привършване на работните действия по булеварда трамваите и рейсовете в региона да стопират на общи спирки и да споделят общо трасе, като по този метод ще се редуцира пътуването и ще се стегнат разписанията. Предвижда се всички ремонти и действия да приключат до първия образователен ден на 15 септември ", разяснява още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР