„Ремонти, като този на ул. „Граф Игнатиев“, се плащат по

...
„Ремонти, като този на ул. „Граф Игнатиев“, се плащат по
Коментари Харесай

Мая Манолова: Плащаме по четири пъти заради некачествени ремонти

„ Ремонти, като този на ул. „ Граф Игнатиев “, се заплащат по четири пъти. “

Това съобщи самостоятелният претендент за кмет на София Мая Манолова през днешния ден в парка пред църквата „ Св. Седмочисленици “, където се срещна с жители, които живеят в региона, и със притежателите на търговски обекти, ощетени от траялия дълго ремонт.



Според хората Столичната община не е възнамерявала добре ремонтните действия, защото в региона ремонтите са протекли дълго, а след няколко месеца ще стартират още веднъж, тъй като следва реорганизация на улиците към храма „ Св. Седмочисленици “.



„ Първи път плащаме за ремонт, повторно – за ремонт на ремонта, трети път – за ремонт на счупените в дупките от ремонта коли, а в този момент се задава четвърто заплащане – санкция от Министерството на районното развиване в размер на 4,2 млн. лв. за поправки като този на ул. „ Граф Игнатиев “ и в градинката на храма „ Свети Седмочисленици “. Всичко това ще бъде платено от данъкоплатците “, уточни Манолова.



„ В програмата ми за ръководство на София този проблем има решение – електронни търгове, онлайн лъчение на съвещанията на комисиите, които дефинират спечелилите при публични поръчки, включване на цивилен специалисти и на представители на браншовите организации в тези комисии и недискриминационни условия за компаниите, които ще вземат участие “, добави тя и увери, че по този начин ще подсигурява почтена конкуренция, без авансово избрани спечелили в публичните поръчки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР