Ремонти и стеснения по основните пътни артерии в страната може

...
Ремонти и стеснения по основните пътни артерии в страната може
Коментари Харесай

Ремонти и стеснения може да затруднят трафика към София днес

Ремонти и стеснения по главните пътни артерии в страната може да затруднят трафика към столицата София през днешния ден в края на трите празнични дни.

Изпращайте вашите сигнали в рубриката ни „ Аз, репортерът”.

За облекчение на трафика ще има две ленти за София на Автомагистрала „ Хемус” в сектора с виадуктите, които се ремонтират на територията на Софийска област, оповестиха от АПИ.

В момента на Автомагистрала „ Хемус” се ремонтира долното строене на 4 виадукта – при 19-ти км, 33-ти км, при 36-ти километър и при 51-ви км.

Заради ремонтните действия е лимитирано придвижването на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „ Витинска река” по път София – Ботевград и път Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат назад на Автомагистрала „ Хемус” при 47-ми км при пътен възел „ Ботевград” и назад.

Строително-монтажни работи се правят и на две мостови уреди на Автомагистрала „ Хемус” на територията на област Шумен.

На Автомагистрала „ Тракия” заради ремонт на оборудванията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас придвижването се реализира в двете посоки в платното за София. За облекчение на пътуващите през днешния ден ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с нараснало внимание в сектора сред Ихтиман и тунел „ Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничаване на скоростта до 90 км/ч в двете платна за придвижване заради неравности на пътната настилка и осъществяване на ремонтни действия.

В сектора Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от през днешния ден се вкарва ограничаване на скоростта до 90 км/ч заради неравности на пътното платно.

Ремонтни действия се правят и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на Автомагистрала „ Тракия”. Движението се реализира в двете посоки в платното за Пловдив. Шофьорите могат да употребяват различни направления.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „ Церово” на Автомагистрала „ Тракия” по път Виноградец – Карабунар – Злокучене – Септември, път Лозен – Звъничево – Пазарджик – Мало Конаре – Говедаре, път с. Цалапица до пътен възел „ Цалапица” на Автомагистрала „ Тракия”, и назад за идващите от Пловдив към София.

За облекчение на пътуването през Владая – по път (Е-79), на 24 септември от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала „ Люлин”.

Днес от 14 ч. до 20 ч., се стопира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища. Целта е повишение на сигурността при пътешестване и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР