Ремонтът в центъра на София вече месеци наред създава затруднения

...
Ремонтът в центъра на София вече месеци наред създава затруднения
Коментари Харесай

Бизнесът страда от ремонта на улица Граф Игнатиев в София

Ремонтът в центъра на София към този момент месеци наред основава усложнения за бизнеса в региона. Голяма част от магазините по ул. "Граф Игнатиев " са затворили, а останалите регистрират спад на клиентите с над 50 %. Магазини за облекла и обувки се местят в други региони, кафенета и сладкарници затварят и даже банки. От общината към този момент са се срещнали с част от търговците, с цел да видят по какъв начин може да се усъвършенства обстановката. Оцелелите обекти ще упорстват за обезщетения.

Ремонтът на ул "Граф Игнатиев " безусловно унищожи бизнеса в региона. Преминаващи хора има, само че рядко им се обядва или даже стопира измежду праха и шума. Над 90 % от търговците в центъра са чартърен и неналичието на клиенти ги е принудила да изоставен обектите. Тези, които към момента работят, се оправят мъчно.

Николай Йорданов е притежател на известна пицария до църквата "Св. Седмочисленици ". За да няма съкращения, чиновниците му даже сами поискали да им се понижат заплатите, а собственичката на къщата, в която се обитава ресторантът е понижила наема до привършване на ремонта.

"Смея да настоявам, че сме от щастливите от региона, тъй като сме още в ефир, само че бизнесът, който е погубен, за него възобновяване няма да има. Хората, които са прогонени от тука, те няма да си възстановят бизнеса, магазините са затворени, има спуснати решетки ", споделя Николай Йорданов, притежател на пицария, пред Българска национална телевизия.

Представители на общината през вчерашния ден са се срещнали с Николай и са поели ангажимент да се усили връзката с търговците и те да имат повече информация за стадиите на ремонта. И макар че кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи, че компенсацията на притежателите ще е новата градска среда, не е изключено да бъдат разисквани и някои от концепциите на бизнеса за възобновяване на огромните загуби.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР