Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица-

...
Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица-
Коментари Харесай

Защо се бави ремонтът на Варненския зоопарк?

Ремонтът в едно от най-посещаваните места в морската ни столица- Зоологическата градина, се бави. По думите на шефа на зоокъта Иванка Стоянова, повода е провеждането на процедури за публични поръчки.

Директорът обясни, че поръчките са разграничени на два стадия, като първият съставлява отчет за сходства и към този момент е на финалната права. Следва да бъде обещано позволение за градеж от Община Варна, като в това време ще тече и вторият стадий на публичната поръчка за избор на реализатор, който да проектира. Това е и повода ремонтът на зоопарка да се забави. Г-жа Стоянова счита, че той ще започва не по-рано от октомври или ноември .

" Обществените поръчки са доста хубаво нещо и това, което са предложили от Европейски Съюз, само че за жалост има софтуерно време за всяко едно нещо и това ужасно доста ни бави. Осигурени са средства посредством заем от Регионалния фонд за градско развиване " (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA и са на стойност 1,2 млн. лева ", разяснява шефът.

Припомняме, че ремонтът на варненския зоопарк планува възобновяване на бранш " хищници " и " маймуни ", както и на входната зона. В плана е включено и изграждане на павилион за продажба на сувенири и нова зона за отдих с детска площадка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР