Ремонтът на знаковия площад Св. Неделя в столицата ще започне

...
Ремонтът на знаковия площад Св. Неделя в столицата ще започне
Коментари Харесай

Намаляват броя на фотоволтаиците на площад Св. Неделя

Ремонтът на знаковия площад " Св. Неделя " в столицата ще стартира в средата на 2021 година, а идейният план ще бъде показан пред обществото в края на април. По време на реконструкцията няма да бъде отсечено нито едно дърво, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова след среща с създателя на плана - проектант Массимилано Фуксас.

София

Срещите с всички, които имат терзания по плана, измежду които и представителите на църквата, са завършили през вчерашния ден и са конкретизирани всички елементи.

Вече е решено - площад " Света Неделя " ще бъде изцяло пешеходен и гледки като тази ще останат в предишното, въпреки всичко от общината дават обещание да създадат настилките здрави, с цел да може, в случай че се наложи, през площада да минават ритуалните коли на църквата.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Разбира се, негово светейшество да може да има достъп до резиденцията си, оттова нататък в действителност се надявам всички жители да поддържат превръщането на площада в пешеходна зона. В момента е заградено поради изследванията, само че колите се промушват по тези хлопащи плочи, а аз не бих желала моят град да наподобява по този начин.
Една от рекомендациите на италианския проектант, спечелил състезанието за площад " Св. Неделя ", е спирката на трамвая да бъде по-близо до тази на метрото.

Друго решение е броят на фотоволтаиците да бъде понижен, тъй като те не са център на плана.
Массимилиано Фуксас: Идеята е денем те да акумулират сила, която по-късно да бъде употребена за осветление на площада, както и да можем да си боднем и да си заредим телефона там.
Материалът за настилките би трябвало да е единствено един, тъй като в този момент там има цялостна сбирка от всевъзможен жанр - акцентира още Массимилано Фуксас. Най-важното за плана е площадът да стане зелен и ярък и сполучливо да съчетае минало, настояще и бъдеще.
 Фандъкова: При ремонта на „ Св. Неделя “ няма да бъде отсечено нито едно дърво Фандъкова: При ремонта на „ Св. Неделя “ няма да бъде отсечено нито едно дърво
При ремонта на столичния площад „ Св. Неделя “ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се срещна с и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР