Ремонтът на Западен парк ще се забави с 6 месеца

...
Ремонтът на Западен парк ще се забави с 6 месеца
Коментари Харесай

Ремонтът на Западен парк ще се забави с 6 месеца

Ремонтът на Западен парк ще се забави с 6 месеца - срокът за завършването му е продължен до 18 октомври. Това заяви пред публицисти зам.-кметът на София по направление " Зелена система, екология и земеползване " Йоана Христова при инспектирането на ремонтните действия по столичния парк.
 Фирмата, ремонтирала НДК, ще обновява Западен парк за 8 млн. лева
По думите ѝ ремонтът се удължава поради неприятното време. Според организацията " Спаси София " обаче работите по парка се забавят, защото месеци наред там не се е работело изобщо макар подобаващите климатични условия. Оттам акцентират, че това е следващ симптом на небрежност, неспазване на периодите и неуспех на Столична община.

Санкциите, които са планувани по контракт за закъснение на ремонта на парка, са 42 000 лева дневно. За некачествено осъществяване глобите са 20%, само че могат да доближат и до 1,6 млн. лева, изясни Христова.

В момента се работи по ремонта на парка. Ремонтни действия се правят и по езерото с алпинеума. Изпълнени са напълно каналите, водопроводите и тръбните мрежи. Работи се и по сухия шадраван и зеленото учебно заведение, допълни тя. 

На въпрос за сигнали за необезопасени ровове в парка Христова уточни, че този въпрос е поставян неведнъж и се работи по разрешаването му. 

" Факт е, че би трябвало да се подсигури прекосяването на жителите, защото времето се стопля и има много повече хора в парка ", акцентира тя и посочи, че обезопасяването на изкопите е споделена сред всички участници в капиталовия развой.

Зам.-кметът увери, че когато се откри необезопасено място, ще се дават наставления и период за възобновяване им, като ще се постановат наказания при несъблюдение. 

От Столичната община приканват и жителите да пазят загражденията, защото е имало случаи заран да се намират разградени. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР