Ремонтът на Западен парк ще се удължи от 12 на

...
Ремонтът на Западен парк ще се удължи от 12 на
Коментари Харесай

Ремонтът на Западен парк ще се удължи до октомври месец

Ремонтът на Западен парк ще се удължи от 12 на 18 месеца - до 18 октомври 2019 година. Това стана ясно след инспекция на реконструкцията на Западен парк от заместник-кметът по околна среда на Столична община Йоана Христова. Като причина за отлагането на крайния период за довеждане докрай на обекта Христова уточни неподходящите метеорологични условия. Тя акцентира, че всички те са приети от надзора въз основата на информации на Национален институт по метеорология и хидрология. А глобите, които са планувани по контракт за веселба на реконструкцията на Западен парк, са 42 хиляди лева дневно, а за некачествено осъществяване могат да стигнат до 1,6 млн. лева В момента на 100% са изпълнени подземните инфраструктури на територия на над 500 декара от Западен парк, като това включва каналите, водопроводите и тръбните мрежи. Извършват се ремонтни действия по езерото с алпинеума, сухия шадраван и зеленото учебно заведение. Другата седмица следва и слагането на осветлението. Йоана Христова акцентира, че за Столична община е доста значимо да няма замяна на материалите и за това прецизно се следи за нередности по обекта.
По мотив сигналите за необезопасените ровове, Христова разяснява, че сега, в който се откри необезопасено оборудване, незабавно се прави наставление от надзора и се дава период, в който да се в профил. Тя увери, че този въпрос е повдиган неведнъж и се работи за обезопасяването на всички места, по които се реализират строително-монтажни действия. По думите ѝ надзорът е на терен и контролът е непрекъснат. Заместник-кметът по околна среда на Столична община акцентира, че отговорността за обезопасяването на изкопите е споделена напълно сред всички участници в капиталовия развой.
По думите на заместник-кмета по околна среда на Столична община новите пейки в Западен парк ще костват от 200 лева за дребните до 700 лева, които са най-големите от излят материал. Христова уточни още и че санкциите за несъблюдение на ремонтните действия ще бъдат налагани, съгласно изискванията на контракта. Тя акцентира, че за момента няма обстановка, в която да се постанова санкция на която и да е било от страните.
Невена Станоева, реализатор от „ Галчев инженеринг “, прикани от своя страна жителите, сега, в който вечер служащите изоставен обекта, те да бъдат деликатни и да пазят загражденията, тъй като е имало случаи заран да ги намират разградени.
Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР