Ремонтът на Западен парк се отлага за 2021 година! Това

...
Ремонтът на Западен парк се отлага за 2021 година! Това
Коментари Харесай

Спаси София иска обяснение за поредното отлагане на ремонта на Западен парк

" Ремонтът на Западен парк се отсрочва за 2021 година! Това е 4-тият " краен период " за този измъчен парк , чийто ремонт стартира през май 2018 година и трябваше да е подготвен в границите на 10 месеца.
Вместо това, Столичната община даде поредна пролонгация, с която времето за осъществяване стана 34 месеца! За три години по света се строят нови градове, а нашата община не може да се оправи с ремонт на действителен парк ", сигнализират от неправителствената организация Спаси София.

`Резултатите са в действителност забележими - паркът е разкопан и негоден към този момент втора година, алеите са превърнати в кални изкопи, а осъществяването на озеленяването, алейната мрежа, осветлението, детските площадки... даже не е почнало.
Освен ясно и правдиво пояснение от Йорданка Фандъкова за организационната злополука, която Общината показва с този план , чакаме от нея и последици за хората, позволили най-големият квартал в България от години да бъде лишен от парк:
- за проектанта и проектантския екип, предложил сбъркан план - преустановяване на всички контракти със Столичната община, в случай че има такива;
- освобождение от служба на хората в Общината, одобрили и съгласували този повреден проект;
- политическа отговорност от зам.-кмета по екология, Йоана Христова, поради трагичното ръководство на плана.
Настояваме екипът на Фандъкова да приведе алеите и оборудванията в парка в използваемо положение до осъществяване на главния ремонт посредством обезопасяване, заравняване на калните изкопи по основните пешеходни алеи и обезпечаване на достъп до детските площадки без тиня.
Г-жо кмет, в случай че въобще имате желанието да спазите предизборните си обещания за транспарантно и отговорно ръководство, най-малкото което дължите на столичани е ясна отговорност от хората, които трансфораха план с обезпечено финансиране в цялостен неуспех! Защото с изключение на провали, ръководената от вас администрация не умее да създаде нищо, с изключение на да харчи парите ни ", пишат още от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР