Ремонтът на язовир Студена гарантира да съществува язовирът, водата е

...
Ремонтът на язовир Студена гарантира да съществува язовирът, водата е
Коментари Харесай

Ремонтът на язовир "Студена" бил добър, а дали има вода в него - друг въпрос

Ремонтът на язовир " Студена " подсигурява да съществува язовирът, водата е различен въпрос. Това казав в изявление за Нова гелевизия зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков. Той е в Перник за решение на въпроса с водната рецесия в града.

Нанков беше помолен да разяснява видео от 2016 година, в което тогавашният районен министър Лиляна Павлова дава обещание на перничани, че след ремонта на язовира перничани няма да имат проблеми с доставките на вода. Видеото вижте тук.

Проектът е финансиран от Световната банка.

Нанков сподели, че планът е доста добър и към момента не е изцяло завършил, само че задачата му не е да гарантиране на вода, а на безвредното действие на оборудванията.

Зам.-министърът добави, че липхсата на вода в него не е резултат единствено от сушата и изрази увереност, че проверяващите органи ще дадат отговор кой е отговорен за безводието.

Нанков сподели, че за 15 година локалното ВиК е вложило едвам 4 млн. лева в замяна на водопроводната мрежа, а в този момент държавното управление дава спешно 30 млн. лева

Той напомни, че в границите на страната междинните загуби на питейна вода са 58%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР