Ремонтът на Втора АГ болница "Шейново" трябва да приключи през

...
Ремонтът на Втора АГ болница "Шейново" трябва да приключи през
Коментари Харесай

Ремонтът на Втора АГ болница Шейново ще приключи през есента

Ремонтът на Втора АГ болница "Шейново " би трябвало да завърши през есента, заяви през днешния ден пред публицисти след инспекция на ремонта кметът на София Йорданка Фандъкова.

Над 850 бебета са се родили в лечебното заведение от началото на годината като месец май е най-успешен - родени са 195 бебета и са направени 550 интервенции, заяви доктор Румен Велев, шеф на болничното заведение.

Ремонтът на лечебното заведение е на стойност 855 хиляди лева и включва саниране на фасадите, ремонт па покрива, на ВиК и отоплителната апаратура. Средствата, спестени от отопление ще останат за болничното заведение и ще могат да се употребяват за закупуване на инсталация да вземем за пример.

Столичната община има специфична политика за поддръжка на общинското опазване на здравето, акцентира столичният кмет. Всяка година отделяме сред 8 и 10 млн. лева за дофинансиране, което е голяма глътка въздух за общинските лечебни заведения. Само за дофинансиране на медицински действия, които не се поемат от НЗОК, болница "Шейново " получава тази година 500 хиляди лева общинско финансиране. През предходната година общината влага за поправки и ново съоръжение към 2 млн.лв. в общински лечебни заведения и ДКЦ-та. За 2019 година сме планува 4 млн.лв. вложения в ремонт на здания и закупуване на здравна инсталация на общинските лечебни заведения. Най-голямата от тях е за болница "Шейново " с актуалният ремонт, акцентира кметът.

По мотив ремонта доктор Велев акцентира, че се съблюдава хигиеничният режим вътре в болничното заведение. Подменя се цялата парна апаратура, слагат се нови радиатори. Инсталацията е била голям проблем за болничното заведение, налагали са се чести и скъпи поправки. Д-р Велев благодари за положителната организация на работа вътре в лечебното заведение и сподели, че ремонтният екип изцяло се преценява с работата на лекарите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Директорът на "Шейново " обърна внимание на напъните за оптимално възстановяване на битовите условия за пациентите. Той напомни, че единствено преди няколко години беше ремонтирана родилната зала в болничното заведение като инвестицията беше на стойност 850 хил.лв. Резултатът е, че имаме една от най-модерните родилни зали в София. Болница "Шейново " продължава да бъде една от водещите АГ лечебни заведения в София, сподели още доктор Велев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР