Ремонтът на ул. Лев Толстой ще остане в историята на

...
Ремонтът на ул. Лев Толстой ще остане в историята на
Коментари Харесай

Кмет за ул. Лев Толстой: 9 метра тротоари, а няма велоалея! Райчев: Ще нарисуваме!

Ремонтът на ул. " Лев Толстой " ще остане в историята на Пловдив или като най-некадърно направеният, или като тотално недоразумение сред институциите, или като брилянтен образец за " отмъщението на инките ".

Както Plovdiv24.bg , реконструкцията на улицата в действителност се ограничи до замяна на подземната инфраструктура и нови тротоарна и асфалтова настилки. Намерението за уголемение на пътното платно остана голо заричане.

" Пътното платно е 6 метра. Тротоарът от едната страна е 7 метра, от другата - още 2 метра, само че няма велоалея. Ще има 180 дървета, а не е планувана поливна система. Няма и места за паркиране " - изброява кметът на регион " Източен ".

Независимо, че обектът не е приключен, по улицата към този момент минават коли. При разминаване на два автомобила с по-големи габарити се постанова единият да спре, тъй като не могат да се разминат.

" Проектът е на инженеринг и можеше в хода на проектирането община Пловдив да каже какво тъкмо желае да се направи на обекта " - счита кметът на " Източен ".

Ремонтът на " Лев Толстой " би трябвало да бъде завършен напълно до две седмици, разяснява зам.-кметът по строителство. Предстои полагането на последния пласт асфалт, след което ще се направи озеленяването. Предвидена е велоалея на по-широкия тротоар, само че към момента не е конкретизирано дали ще е с червен асфалт или единствено с маркировка.

Припомняме, реконструкцията на ул. " Лев Толстой " е на стойност 1 730 000 лв. и е част от огромния план " Подобряване на градската среда в зона с капацитет за икономическо развиване " Гладно поле " по оперативна стратегия " Региони в напредък ". В рамките му е включено рехабилитацията на ул. " Богомил " (от ул. " Лев Толстой " до бул. " Санкт Петербург " ), ул. " Ген. Радко Димитриев " (от ул. " Лев Толстой " до ул. " Георги Странски " ), част от ул. " Тодор Гатев ", улично озеленяване и прилежащи публични зелени площи. Общата сума на целия план е 11 886 112,50 лева, като 9 264 652,50 лв. са безплатна финансова помощ, а 2 621 460 лева са личен принос.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР